به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، پنجاه و سه پژوهشگر و کارشناس بهداشت از کشورهای مختلف جهان در نامهای به سازمان بهداشت جهانی، وابسته به سازمان ملل متحد، از این سازمان خواستهاند از قرار دادن سیگار برقی در طبقهبندی دخانیات زیانبار مانند سیگار خودداری ورزد.
در این نامه آمده است که طبقهبندی سیگار الکترونیک باعث خواهد شد تا فرصتی مناسب برای کاهش موارد بیماری و مرگ در اثر استعمال دخانیات از دست برود.
سازمان بهداشت جهانی در حال حاضر موضوع طبقهبندی سیگارالکترونیک را در دست بررسی دارد اما اشارات قبلی کارشناسان این سازمان حاکی از آن است که آنان معتقدند این کالا نیز باید مشمول محدودیتهایی شود که علیه مصرف دخانیان وضع شده است.
امضاکنندگان نامه مخالفت با طبقه بندی سیگارالکترونیک از جمله کارشناسان معتبر از کشورهایی از اروپا، آمریکای شمالی، آسیا و استرالیا هستند و در نامه سرگشاده به مارگارت چان، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، گفتهاند که سیگار الکترونیک "بخشی از راه حل" مسالدر این نامه آمده است: "این محصول را باید از جمله مهمترین نوآوریهای قرن بیست و یکم در زمینه بهداشت و سلامت انسان دانست که شاید بتواند جان صدها میلیون نفر را از مرگ در اثر مصرف دخانیان نجات دهد و در نتیجه، سازمان بهداشت جهانی باید در برابر تلاش در جهت محدودیت استفاده از آن مقاومت کند."
در ماه نوامبر سال گذشته، بخشهایی از یک گزارش محرمانه سازمان بهداشت جهانی به رسانهها درز کرد که در آن از سیگار الکترونیک به عنوان یک "تهدید بهداشتی" نامبرده و توصیه شده بود که لازم است این محصول در همان طبقهبندی دخانیات زیانبار قرار گیرد.
انتشار این نظر باعث نگرانی برخی کارشناسان بهداشت و البته دست اندرکاران تولید سیگار الکترونیک شد.
در صورتیکه سازمان بهداشت جهانی این سیگار را هم در همان ردیف دخانیات "طبقهبندی" کند، بسیاری از کشورها به اقداماتی برای کاهش تقاضا برای مصرف این محصول مبادرت خواهند ورزید. از جمله این اقدامات میتوان به وضع مالیات سنگین بر دخانیات، ممنوعیت تبلیغات، درج هشدارهای پزشکی روی قوطی یا بسته و البته ممنوعیت مصرف در اماکن سربسته عمومی اشاره کرد.ه مصرف دخانیات است و نباید آن را "بخشی از مساله" تلقی کرد.
منبع : بی بی سی
4646