رئیس سازمان روانشناسی و مشاوره کشور گفت: خواب آرام و راحت از مهمترین شاخص‌های بهداشت روانی انسان است و چگونگی‌ خواب شب بر نحوه فعالیت‌های روزانه‌اش اثر می‌گذارد.

خبرگزاری فارس نوشت:

غلامعلی افروز با بیان این که متأسفانه امروزه درصد قابل توجهی از مردم به ویژه در سنین جوانی و بزرگسالی با مشکلات خواب و بدخوابی‌های شبانه مواجه هستند و چنین مشکلاتی در کشورهای غربی زیادتر است، افزود: خواب آرام و راحت از مهمترین شاخص‌های بهداشت روانی انسان است. همه‌ انسان‌ها می‌توانند، خواب آرام و راحت داشته باشند.

رئیس سازمان روانشناسی و مشاوره کشور افزود: استفاده از داروهای مختلف و قرص‌های به اصطلاح خواب آور و آرام بخش نمی‌تواند، شیوه‌ مؤثر درمان بدخوابی برای همیشه باشد. وابستگی به داروهای خواب آور و آرام بخش در درازمدت می‌تواند، پیامدهای ناخوشایندی به همراه داشته باشد. مهم این است که انسان بدون استفاده از داروی خاصی بتواند شب‌ها خواب آرام و راحتی داشته باشد.

وی اضافه کرد: افراد برای داشتن خواب راحت همیشه سعی کنند، زمانی به رختخواب بروند که احساس می‌کنند، کاملاً خوابشان می‌آید و از زمانی که احساس می‌کنند، خوابشان می‌آید کارهایی ‌مثل جمع آوری و مرتب کردن کارهای امروز و فردا صبح، خاموش کردن چراغ‌های اضافی، بستن درها و مطالعه‌ چند صفحه از کتابی که دوست دارند، مسواک زدن و وضو گرفتن را انجام دهند افروز گفت: بعضی‌ از افراد بعد از دراز کشیدن در رختخواب یک تا 2 ساعتی بیدار می‌مانند و از این پهلو به آن پهلو می‌شوند تا خوابشان ببرد و این کار امر مطلوبی نیست. بنابراین افراد باید زمانی به رختخواب بروند که بدانند بعد از چند دقیقه به خواب خواهند رفت.

رئیس سازمان روانشناسی و مشاوره کشور اضافه کرد: قبل از خواب مایعات کافئین دار مصرف نشود و مصرف نوشیدنی‌هایی همچون قهوه، چای پررنگ و نوشابه می‌تواند، بدخوابی شبانه را به همراه داشته باشد و برای پیشگیری از آثار این مواد بهتر است، حداقل از 3 ساعت مانده به زمان خواب از مصرف آنها خودداری شود. دود سیگار نیز می‌تواند، بدخوابی شبانه را به همراه داشته باشد.

منبع: فارس