این تصویر که در نگاه اول شنای عروس دریایی را در اقیانوس تداعی می‌کند، دود برجامانده از موشک سایوز است که پس از ورود به لایه‌های رقیق جو زمین به این شکل درآمده است.

موشک سایوز صبح سه‌شنبه گذشته ۸ جولای / ۱۸ تیر به فضا پرتاب شد تا ماهواره هواشناسی Meteor-M2 را در مدار زمین قرار دهد. آسمان صاف و شرایط جوی فوق‌العاده پایگاه بایکونور در قزاقستان این امکان را برای آناتولی زاک فراهم کرد تا چنین تصویری را ثبت کند. مرحله اول موشک سایوز دارای چهار موتور است و بسته به شرایط جوی می‌تواند شکل‌های مختلفی را ایجاد کند.

عموم دانشمندان شهودی از دینامیک گازها در شرایط نزدیک خلأ ندارند، چراکه حتی در آزمایشگاه‌ها نیز فراهم آوردن چنین شرایطی کار سختی است. برخلاف تعریف عمومی از گازها، در ارتفاعات بالای جو که عملا هوایی برای تداخل با گازهای داغ خروجی از بوستر موشک وجود ندارد، گازها می‌توانند الگوهایی کاملا منظم بگیرند و حجم وسیعی را اشغال کنند. 

در دوره جنگ سرد، پدیده‌های مشابهی از رد برجامانده از موشک‌های حامل ماهواره یا موشک‌های بالستیک به اشتباه به یوفو (اجرام پرنده ناشناس) تعبیر شد. پس از رواج دوربین‌های دیجیتال و گوشی‌های هوشمند در دهه اخیر، تصاویر بیشتری از چنین پدیده‌هایی منتشر شد، همانند پدیده نورانی شامگاه ۱۸ خرداد ۱۳۹۱ در ایران که مربوط به آزمایش موشک بالستیک روسیه بود.

برای مشاهده این عکس در ابعاد بزرگ‌تر، اینجا را کلیک کنید.


۵۳۵۳
منبع: خبرآنلاین