زنان در سیستان و بلوچستان مسئولیتی سنگین تر از مردان دارند. یکی از کارهای آنها پخت انواع نان؛ تافدون، لواش، کهر، چپاتی و قتلمه به روش سنتی و با استفاده از غلات است.
زنان نانوا، خمیر را ابتدا زواله (چانه) می کنند و با استفاده از لوبندک (رفیده) همراه بر روی دیوار داغ تنور می چسبانند، لوبندک را بیرون می آورند، دست خود را با آب خیس و دوباره بر روی نان می کشند تا خمیر کامل به دیواره تنور بچسبد و در آتش نیافتد. زنان قبل از اختراع آسیاب برقی و ماشینی، کار آرد کردن غلات را به صورت سنتی و دستی انجام می دادند. در سیستان و بلوچستان معمولاً نان را به شکل دایره بزرگ می پزند که آن را تافدون می گویند.
عکس ها: ایرنا 23282
زنان نانوا چگونه در سیستان نان می پزند؟زنان نانوا چگونه در سیستان نان می پزند؟زنان نانوا چگونه در سیستان نان می پزند؟زنان نانوا چگونه در سیستان نان می پزند؟زنان نانوا چگونه در سیستان نان می پزند؟زنان نانوا چگونه در سیستان نان می پزند؟زنان نانوا چگونه در سیستان نان می پزند؟زنان نانوا چگونه در سیستان نان می پزند؟زنان نانوا چگونه در سیستان نان می پزند؟زنان نانوا چگونه در سیستان نان می پزند؟زنان نانوا چگونه در سیستان نان می پزند؟زنان نانوا چگونه در سیستان نان می پزند؟