تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۹ - ۱۲:۱۳

مشاور نخست وزیری عراق احتمال کودتایی دیگر در عراق را صفر دانست

در دومین روز از ماه می، دامنه ناآرامی‌ها از پایتخت عراق به سایر شهرها هم کشیده شده‌است. موصل از نخستین شهرهایی است که ناآرامی پس از انتخابات در این کشور را تجربه می‌کند . این‌بار در موصل هم این غیرنظامیان بودند که طعمه تروریست‌ها شدند . به گزارش خبرگزاری فرانسه، بر اثر انفجار دو بمب که یک اتوبوس حامل دانشجویان و کارمندان دانشگاه را در نزدیکی موصل هدف قرار داده بود، یک فروشنده کشته و 80 تن دیگر مجروح شدند. این انفجارها به خاطر جاسازی یک بمب در خودرو در سه کیلومتری شهر موصل به وقوع پیوست.

‌قربانیان در حال سفر از شهرک مسکونی مسیحی‌نشین حمدانیه واقع در 40 کیلومتری موصل به سمت دانشکده موصل بودندپیش از این در ماه نوامبر یک گروه دیده‌بان حقوق بشر مستقر در نیویورک هشدار داده بود که اقلیت‌های مذهبی از جمله مسیحیان دردرگیری‌های اعراب و کردهای عراق بر سر تصرف منطقه نفت خیز شمال این کشور قربانی می‌شوند. موصل در 400 کیلومتری شمال بغداد واقع شده و مرکز استان نینوا است.

عراق کودتایی دیگر را نمی‌پذیرد
همزمان با تحولات امنیتی ، علی موسوی مشاور ارشد نوری مالکی نخست وزیری عراق به دفاع از سیاست‌های مافوق خود پرداخت . این عضو ائتلاف دولت قانون در این خصوص می‌گوید: عصر کودتاها در عراق به سر آمده هر چند کسانی که وارد روند انتخاباتی شدند از غرش سلاح‌ها دست نکشیدند. مالکی به قدرت چنگ نزده ولی در عین حال به بیش از سه میلیون رای دهنده پشت نمی‌کند.
وی در پاسخ به سوالی درباره امکان عدم مبادله مسالمت آمیز قدرت در عراق پس از تحولات سیاسی اخیر گفت:‌ عصر کودتاها و تغییر حکومت با توسل به زور در عراق به سر آمده و همگان برای ایجاد تغییرات مورد نظر پای صندوق‌های رای گیری حاضر شدند.

موسوی مشکلاتی که در راه تشکیل دولت وجود دارد را مشکلاتی طبیعی عنوان کرد که هر نظام دموکراتیک پارلمانی در صورت قاطع نبودن نتایج انتخابات به نفع یک فهرست با آن مواجه است: این مشکلات در آلمان، ‌ایتالیا و دیگر کشورهای جهان نیز رخ داد و حتی گاه به اصل روند انتخابات اعتراض می‌شود ولی اگر این اعتراض‌ها از راه‌های قانونی انجام شود جای نگرانی نیست.
مشاور نخست وزیر افزود : بیشتر رای دهندگان به دولت قانون به رئیس آن یعنی نخست وزیر رای داده‌اند و نامزد دوم 30 هزار رای یعنی 600 هزار رای کمتر از مالکی به دست آورده است. این موضوع نباید وسیله‌ای برای مانورهای سیاسی با فشار بر طرف‌های دیگر باشد. در واقع این موضوع به معنای چنگ زدن به قدرت نیست بلکه احترام به اراده سه میلیون رای دهنده است.

 

منبع: خبرگزاری‌فرانسه