بهنوش خرمروز: اگر بگویم ناسا میخواهد تصویر چهره شما را به فضا بفرستد، فکر میکنید شوخی است؟ باید بگویم کاملا هم جدی است. بر اساس گزارشی که دیروز وایرد منتشر کرده است، ناسا تصمیم گرفته عکس هر کسی را که تصویر چهره خود را در سایت بارگزاری کند، در سفر آینده به ایستگاه فضایی بینالمللی بفرستد.
البته این کار جدیدی نیست. انگار ناسا هر بار میخواهد اثری از انسانها را به فضا بفرستد، مثل فضاپیمای کاسینی که دیسکتی از امضاها را به مدار زحل برد. تلسکوپ کپلر هم مجموعهای نامههایی را که مردم به ای.تی نوشته بودند، به مدار زمین برد. اما این اولین باری است که فراخوان عمومی شده است. فکر میکنید ناسا چرا این کار را میکند؟
سلولهای عصبی مغز حسابی دانشمندان و عصبشناسان را گیج کردهاند. با این که بسیاری از مطالعات نشان میدهند که قسمتهای
مختلف مغز، فعالیتهای متفاوتی دارند، اما از طرف دیگر، مطالعات بسیاری هم وجود دارند که نشان میدهند سلولهای مغز به طور تخصصی کار نمیکنند. برای مثال همین سال گذشته بود که عصبشناسان نشان دادند که یک سلول مغز به تنهایی میتواند چیزی را به خاطر بسپارد. لایوساینس در گزارش دیروز خود به یافته جدید محققین در این باره پرداخته است؛ سلولهای مغز به تنهایی میتوانند اشیا را از هم تشخیص بدهند. در حقیقت به نظر میرسد سلولهای مغزی چندینکاره هستند و برای یک مسئولیت خاص طراحی نشدهاند. شاید به همین دلیل مغز با دریایی از سلولهای ظاهرا مشابهی که دارد، میتواند این همه کارهای متنوع را انجام بدهد.
خب به نظر میرسد این روزها فناوری به همه ابعاد زندگی انسانها سرک کشیده است و در همه امور به نوعی خودش را جای داده است، حتی در تقلب دانشآموزان، نه بهتر است بگویم در جلوگیری از تقلب دانشآموزان. عنوان قبلی دوستداشتنیتر بود نه؟ پاپساینس دیروز یکی از عناوین اول خود را به نرمافزاری اختصاص داده است که به ضد تقلب مشهور شده است. ظاهرا این نرمافزار به حدی کارش را خوب انجام میدهد که دانشآموزان میتوانند در منزل امتحان بدهند و خیال مسئولین مدرسه هم کاملا راحت باشد. یک دوربین 360 درجه، تمام اطراف فرد را پوشش میدهد تا مبادا از اطراف کمکی به او برسد. همچنین این نرمافزار، تمام برنامههای رایانه را از اجرا باز میدارد، دسترسی به اینترنت را قطع میکند و حتی اجازه نمیدهد که هیچ فایلی از روی هارد رایانه باز بشود. بدین ترتیب، دانشآموز میماند و برگه امتحانی، بدون حتی امیدی به حواسپرتی نرمافزار!
احتمال خیلی زیادی دارد که شما هم جز آن دسته از افرادی نباشید که میتوانند برای تماشای بازیهای جام جهانی به آفریقای جنوبی بروند. تا تماشای بازیها به صورت سهبعدی هم که هنوز سه دوره دیگر مانده است، تازه در صورتی که ژاپن بتواند به ادعایش عمل نماید. اما در حال حاضر، یک شانس دیگر هنوز باقی است.
پاپساینس دیروز در گزارشی که در اینباره منتشر کرده است، نوشته که گوگل اعلام کرده میتوانید با استفاده از گوگلارث، تمام استادیومهایی که بازیها در آنها برگزار خواهند شد را به صورت سهبعدی تماشا کنید. میتوانید در سایت گیزمودو این خبر را پیگیری کنید.
و اما اگر میخواهید بدانید در حوزه محیط طبیعی زمین چه میگذرد، باید بگویم مهمترین خبر حاکی از آن است که پوشش گیاهی زمین به تدریج در حال تغییر و جابهجایی است و تنها مقصر آن هم تغییرات آب و هوایی زمین است. حالا این که تغییر آب و هوای زمین تقصیر کیست، بماند. بر اساس گزارشی که ساینسدیلی دیروز منتشر کرده است، پوشش گیاهی زمین در طی قرن گذشته، از یک طرف به تدریج به سمت دو قطب زمین و ارتفاعات کوهها حرکت کرده است که آب و هوای خنکتری دارند و از طرف دیگر، رو به مناطق استوایی آورده است که میزان بارندگی بالاتری دارند.