به گزارش خبرآنلاین، پل صدر به عنوان یکی از پروژههای شهرداری تهران همواره محلی از انتقادها علیه مدیریت شهری پایتخت بودهاست.
فارغ از عملکرد مالی غیرشفاف شهرداری تهران در احداث پل صدر و نا مشخص نبودن هزینههای ساخت آن و هزینه فرصت ساخت این پل که چقدر با این هزینه شهرداری میتوانست حمل و نقل شهری را توسعه دهد، ایمنی این پل نیز یکی از جمله مهمترین انتقادهاست.
ایمنی پل صدر در شرایطی است که به گفته گروهی از کارشناسان این پل روی گسلهای زلزله و قناتهای زیادی ساخته شده است و در اصطلاح خانهای روی آب است.
پیش از این بحثهای زیادی درباره ایمنی پل صدر مطرح شده و همواره شهرداری تهران بر رعایت اصول ایمنی در ساخت این پل تاکید کرده و همزمان گروهی از کارشناسان میگویند وقوع زلزله در تهران میتواند باعث تخریب این پل شود. یکی از کارشناسانی که در این مورد پژوهشهای میدانی داشته است، دکتر فریبرز ناطقیالهی، معاون پیشین پژوهشی پژوهشگاه بین المللی زلزله و رییس پژوهشکده مهندسی سازه و رییس پيشين انجمن مهندسي زلزله ایران است. او اما پیش از این با حضور در کافه خبر خبرآنلاین به تفصیل درباره وضعیت نا ایمن پل صدر صحبت کرده بود. (اینجا)
قبل از این نیز در گزارشی عنوان کرد با وقوع زلزله در تهران تخریب طبقه دوم اتوبان صدر قطعی است. ( اینجا)
او به تازگی پژوهشی میدانی از محیط کارگاهی تونل صدر داشته است و تصاویر آن را در اختیار خبرآنلاین قرار داده است. بر اساس تصاویر ارائه شده از سوی ناطقالهی در پایههای پل صدر تخلیه آب صورت میگیرد و او ادلههایی برای پایههای لرزان این پل ارائه میدهد.
دکتر ناطقیالهی در این زمینه میگوید: چندی پیش مسايل عمده و خطر انهدام پل در زمان زلزله با توجه به گسلها و قنات های منطقه و نحوه طراحی را با دليل و عكس بيان كردم. بسياري از اين مطالب قدردانی كردند و چند نفری هم بدليل مصادف بودن بحثهای من با انتخابات آنرا يك حركت جهت دار قلمداد كردند، از انجایی كه بين بنده معلم و سياست هزاران سال نوری فاصله است باز برخي شك كردند! او با اشاره به اینکه پیش از این در يكي از بررسیهای میدانیم به گسلها و قنوات محدوده پل صدر اشاره كرده بودم و احتمال شکسته شدن زير فونداسيون پايه های پل را با مدارك ارائه دادم گفت: به تازگی اما در یکی از بررسیهای میدانی خود به موردی برخوردم که در نوع خود بسیار عجیب بود. به طوریکه تصاوير زير نشانگر این است که پل صدر و پايههای در معرض تخليه آب و در حال جريان آب زير پل در تونل در حال احداث فاضلاب منطقه است.
رییس پيشين انجمن مهندسي زلزله ایران در ادامه تاکید کرد:حتي اگر قنوات منتهي به پايهها مسدود شده باشند كه بعيد ميدانم، آب در حال جريان، ساكت و ساكن كه نمي ماند راهي براي ادامه حركت خود پيدا ميكند! حالا سوال مهم و بسيار حياتي كه مطمئن هستم اصلا به آن فكر نشده و يا براي جلوگيري از خودپسندي شايد چند نفري به ان فكر كرده باشند، اين آب كجا میرود ؟ مسلما آب راهی را از زير ساختمانهای منطقه پيدا كرده و ادامه حركت مي دهد و بسترهاي زير املاك مردم در منطقه را شسته و با توجه به متوسط و بلند مرتبه بودن ساختمانهای حاشيه پل يك خطر بسيار بسيار جدی را براي مردم منطقه و خود پل ايجاد میکند و يا در آینده نزديك در اثر استمرار خواهد كرد.
ناطقی الهی در جمعبندی اظهارات خود تاکید میکند؛ با این وضعیت ديگر نيازي به زلزله براي انهدام پل نیست! او با اشاره به اینکه امور مهندسی و فنی بسيار جدي است و يك محاسبه غلط يك عدم دقت، كافيست كه فاجعه اي بپا شود، میگوید: امروز ميبينيم تمام ورودی و خروجی های پل بسته ميشوند چون در طرح اوليه بهدرستی ديده نشده اند و گفته میشود اينها خروجي های اضطراري است، ما هم بايد باور كنيم !!!!! پس اين هزينه هنگفت براي چه صرف شده ! در ضمن دلسوزی با مسايل حاشيهای یکی نشود، ما بايد بگويم و بنويسيم ! پمپهاي محلی اين تونل فاضلاب، سه روز است كه آب را از بستر زير پل دارند تخليه میكند و معلوم نيست عاقبتش چه شود. در حفره ورودي با ٨ متر عمق ٤ متر آن با وجود پمپاژ ٢٤ ساعته در چند متري پل با اب پر است.
۴۲۴۲