در سیاست جدید ابلاغ شده از سوی وزارت ارتباطات مصرف منصفانه اینترنت برای کاربران خانگی بر مبنای تهدید کاربر در صورت استفاده بیش از حد مجاز تعریف شده است.

 

به گزارش خبرآنلاین، آنچه در دنیای غرب موسوم به Data Caps است (اصطلاح فنی آن fair usage policy نیست که برخی به اشتباه می‌گویند!) با هدف مشتری مداری و نه تهدید مشتری بنا شده است که نمونه آن سرویس اینترنت AT&T است که با هم آن را مرور می کنیم:

اپراتور ای‌تی‌اند‌تی ابتدا به ساکن سقف 150 گیگ مصرف ماهانه را در دستور کار خود قرار داد تا کاربران دارای فیبر (و نه کابل مسی) از آن بهره‌مند شوند. همچنین تعریف شد که کاربر به ازای مصرف 50 گیگ اضافه 10 دلار دیگر بپردازد.

اما در سیاست جدید خود میزان مصرف منصفانه را حداقل 300 گیگ در ماه تا 1 ترابایت قرار داده است.(میزان مصرفی که ایرانی‌ها به خواب هم نمی‌بینند تا اپراتورها در اختیارشان قرار دهند.)

جدول زیر را مشاهده کنید:

نکته جالب اینکه هر چه میزان مصرف بالاتر باشد، میزان سرعت هم افزایش می یابد. (با سرعت 700 می توانید تا 300 گیگ دانلود ماهانه داشته باشید با حداقل قیمت)

متاسفانه در ایران این نکته در سیاست جدید لحاظ نشده است و گفته می شود کاربر پرمصرف سرعت 128 کیلوبیت بر ثانیه را تجربه خواهد کرد. این نوع تعریف شرقی، یعنی شکنجه دادن مشتری درست نبوده و تلخ تر اینکه کاربران ایرانی بیش از 70 درصد مصرفشان از سرورهای دات آی آر / .ir یا همان اینترانت است و نه اینترنت.

بنابراین اپراتوهای ایرانی با فروختن هوا به کاربران و زدن تگِ اینترنت به آن، سال‌هاست مشتری مداری را فراموش کرده‌اند و سیاست جدید دیتاکَپ نیز دردی از کاربران فخیم ایرانی دوا نخواهد کرد.

سوال اینجاست که با توجه به اینترانت فروشی اپراتورها به اسم اینترنت و کَش سرورهایی که اینترنت آفلاین به کاربران می‌دهند؛ آیا بهتر نیست وزارت ارتباطات برای یک بار هم که شده به نفع مردم وارد عمل شود؟

 

 

منبع: خبرآنلاین
"