«نیل کای» محقق داده‌های آب و هوایی در met Office (اداره هواشناسی انگلیس) صحیح‌ترین نقشه جهان را منتشر کرد که نشان می‌دهد کشورها نزدیک نیمکره شمالی کوچک‌تر از تصور کنونی مردم هستند. البته نقشه وی نیز بی عیب نیست و انتقاداتی بر وی وارد شده است.

به گزارش خبرآنلاین، وی این کار را با قراردادن دیتای واقعی روی سایز هر کشور و واردکردن آن در Ggplot (داده‌ها را برای برنامه‌نویسی آماری تبدیل می‌کند) انجام داده است. {لینک}

نقشه‌های موجود طوری هستند که روسیه و آمریکا را بزرگ‌تر از افریقا نشان می‌دهند درحالی‌که چنین نیست و نقشه دوبعدی «نیل کای» به‌خوبی چنین تفاوتی را نشان می‌دهد.

نکته دیگر اینکه افریقا 14 بار بزرگ‌تر از گرینلند است درحالی‌که روی نقشه هم‌اندازه نشان داده‌شده‌اند.

برزیل 5 برابر بزرگ‌تر از آلاسکا است درحالی‌که روی نقشه آلاسکا بزرگ‌تر نشان داده‌شده است.

در نقشه فعلی کشورهای اسکاندیناوی بزرگ‌تر از هند نمایش داده‌شده‌اند درحالی‌که هند 3 برابر بزرگ‌تر از کشورهای اسکاندیناوی است.

از سوی دیگر نقشه فعلی طوری است که اروپا را بزرگ‌تر از آمریکای شمالی به تصویر کشیده است اما کاملاً برعکس است. روسیه نیز بزرگ‌تر از افریقا نیست و در واقعیت افریقا بزرگ‌تر از روسیه است.

تنوع در نقشه‌کشی با اختراع مدلی توسط کارتوگرافر معروف gerardus Mercator / گراردوس مرکاتور بلژیکی اهل فلاندرز در سال 1595  از میان رفت و همگان از نقشه او تبعیت کردند. وی توانگری و ثروت کشورهای شمالی را در نظر گرفته و نقشه جهانی را طراحی کرد و بدین ترتیب کشورهای قدرتمند آن زمان را بزرگ‌تر از افریقا و هند و برزیل و ... به تصویر کشید.

محقق انگلیسی پس از انتشار این نقشه با کامنت‌های متفاوتی از سوی کاربران رددیت مواجه شد که نشان می‌دهد برخی کشورهای جهان در این نقشه وجود نداشته و یا مناطقی ار روسیه و اروپا را به طور کامل به صورت منطقه‌ای پر از آب نشان می‌دهد. محو شدن بنگلادش با 150 میلیون نفر نیز جالب است!{لینک}

 

مقایسه نقشه جدید با نقشه قدیمی / عکس زیر

نقشه جدید

مقایسه داده واقعی با نقشه جدید

 

نقشه قدیمی طراحی شده توسط گراردوس مرکاتور/عکس زیر

گراردوس مرکاتور / عکس زیر

5656

 

منبع: خبرآنلاین
"