تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۴:۴۶

پس از کنار رفتن آرش میراسماعیلی، محمود میران و مسعود حاجی‌آخوندزاده جودوی ایران از حضور نفرات کارآمد خالی شد.

فتح‌ا... فتحی / رقابت‌های جودو قهرمانی جهان با ثبت شکستی دیگر در کارنامه جودوی ایران به پایان رسید تا نگرانی‌ها بین اهالی این رشته برای بازی‌های آسیایی گوانگ‌ژو افزایش پیدا کند. به واقع مبارزات تاتامی توکیو همانند دوره‌های گذشته نمایشگر سطح بالای سرعت، تکنیک و تاکتیک نامداران این رشته بود اما متأسفانه سهمیه جودوی ایران از این میدان حذف هر پنج نماینده اعزامی بود. جودوی ایران پس از المپیک 2008 پکن سیر نزولی گرفت به طوری که در تمامی مسابقات با شکست‌های سنگین و دور از انتظار روبه‌رو شد. نتایج ضعیف در رقابت‌های قهرمانی آسیا، باخت‌های دور از انتظار در تورنمنت‌های تونس، اسپانیا، روسیه و در حال حاضر شکست در تاتامی قهرمانی جهان کارنامه ناکامی‌های تیم‌ملی را در دو سال اخیر تکمیل کرد.

 

به واقع پس از کنار رفتن آرش میراسماعیلی، محمود میران و مسعود حاجی‌آخوندزاده جودوی ایران از حضور نفرات کارآمد خالی شد و در طول این دو سال جایگزینی برای آنان پیدا نشد، این مسئله را به خوبی نشان داد که پشتوانه‌سازی و نگرش به آینده در فدراسیون جودو جایگاه مناسبی ندارد. تیم‌ملی با تلفیقی از بازیکنان باتجربه و نیروی جوانی در تاتامی توکیو پنجه در پنجه حریفان انداخت اما به لحاظ فنی دچار مشکل شد و در اولین گام برابر حریفان شکست خورد و از دور رقابت‌ها حذف شد. به همین دلیل عملکرد تک‌تک ملی‌پوشان و کادرفنی در جهانی توکیو باید مورد موشکافی اعضای کمیته فنی و کارشناسان قرار گیرد.

اینکه یکی از امیدهای آینده ما مقابل جودوکار آرژانتینی در مدت زمان 28 ثانیه ضربه فنی می‌شود و یا اینکه معلومات و رودکی با کوله‌باری از تجربه نمی‌توانند تا مرحله یک‌چهارم نهایی بالا بیایند، باید بررسی شود که جودوی ما در کجای جغرافیای جهان قرار دارد.

با نگاهی سطحی به چند دوره گذشته رقابت‌های جهانی متوجه خواهیم شد که تنها آرش میراسماعیلی و محمود میران جودویی در کلاس جهانی به نمایش گذاشته و مدال کسب می‌کردند و بقیه نفرات جودو با یکی، دو برد وداعی زودهنگام با تاتامی رقابت‌ها داشتند اینکه دائم از کناره‌گیری قهرمانان جودو به عنوان حربه‌ای برای توجیه عملکرد ضعیف استفاده می‌شود، به هیچ عنوان منطقی نیست. شاید توجه به یکسری مسائل ظاهراً پیش پا افتاده بتواند بسیاری از مشکلات را حل کند به طور مثال چرا هیچ وقت لیگ جودو محوریت واقعی خود را در این رشته رزمی باور نکرده است یا بهتر بگوییم چرا هیچ‌گاه راهکارهایی که می‌تواند هسته مرکزی تمام فعالیت‌های تیم‌ملی باشد ارائه نشده، برگزاری رفع تکلیفی لیگ یکی از بزرگ‌ترین نقطه‌ضعف‌های جودوی ماست که شاید یکی از عواقب آن عملکرد ضعیف ملی‌پوشان ما در تاتامی جهانی توکیو بود. به باور ما لیگی منظم، دقیق و مملو از برخوردهای تاکتیکی و تکنیکی می‌تواند تیم‌ملی را در میادین جهانی و قاره‌ای بیمه کند. در هر حال باید دید علیرضا امینی رئیس فدراسیون جودو و محمدرضا حا‌ج‌یوسف‌زاده پس از بازگشت شکست‌های جهانی توکیو را چطور تجزیه و تحلیل می‌کنند.

 

 

منبع: خبرآنلاین

برچسب‌ها