به گزارش خبرآنلاین، علیاصغر یوسفنژاد نماینده ساری در تذکری با بیان اینکه چرا در گزارش کمیسیون اصل نود به معوقات دولت به سیستم بانکی هیچ اشارهای نشده بود، گفت: آنچه در این گزارش آمده بود، معلول بود و مشخص نشد که علتها چیست؟
وی با اشاره به اینکه در بخشی از قانون هدفمند کردن یارانهها به پرداخت معوقات بانکی دولت اشاره شده بود، ادامه داد: با این وجود به بدهی دولت به بانک مرکزی و مطالبات معوق بانکی در این گزارش اشارهای نشده بود. در حالی که حل این مساله مشارکت قوه مقننه را میطلبد و ما با اعمال وظایف نظارتیامان میتوانیم جلوی تخلفات را بگیریم.
محمد حسن ابوترابیفرد به عنوان نایب رئیس مجلس و نایب رئیس کمیسیون تلفیق گفت: در کمیسیون تلفیق تصمیماتی برای بازپرداخت بدهی دولت به سیستم بانکیداشتهایم. مسئولین برخی بانکها نیز خواستار ارائه توضیحاتی نسبت به گزارش کمیسیون اصل نود بودهاند که مستمع سخنان آنها نیز خواهیم بود.
مصطفی کواکبیان هم در تذکر دیگری برای حفظ شان مجلس، گفت: در این گزارش آمده بود که نسبت به معوقات 40 هزار میلیارد تومان به سیستم بانکی گزارش داده میشود اما اسامی شرکتها نیامده بود که مردم آنها را بشناسند. وقتی مردم برای وام یک میلیون تومان در دفاتر نمایندگان التماس میکنند، چطور چنین کسانی چنین وامهای کلانی گرفتهاند؟
تذکر بعدی از سوی نادر قاضیپور نماینده ارومیه مطرح شد که گفت: تا کی اقدامات شبکههای فاسد بانکها و وزارتخانهها را ماست مالی کنیم؟ معلوم است که چگونه این وامها را گرفتهاند و باید این شبکهها را افشا کرد. در این گزارش هیچ حرف جدید نیامده بود و باید این شبکههای فاسد را افشا کرد.
نایب رئیس مجلس در پاسخ به این تذکر نیز گفت که برای مقبله با شبکههای فساد، نیازمند همکاری تنگاتنگ قوای سهگانه و فعالیت زیاد دستگاه قضایی هستیم.
مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود نیز با اشاره به اینکه این گزارش حاکی از تخلفات سنگین مالی در بانکها بود، ادامه داد: این درحالی است که بانکها به جای پرداخت به این تخلفات سنگین، به دنبال به زندان افکندن افراد ضعیفی هستند که توان پرداخت وامهای خرد و کوچک را هم ندارند.
وی از کمیسیون اصل نود خواست تا از اختیارات خود برای برخورد با این تخلفات از مراجع قضایی استفاده کنند.
/111