فارس نوشت: بانک مرکزی علاوه بر کاهش سهم تسهیلات بخش‌های مختلف اقتصادی در سال جاری در بسته سیاستی-نظارتی مصوباتی را با بندهای جدید در این خصوص به تصویب رسانده و همچنین تسهیلات خرید کالا را افزایش داده است.

از دیگر تغییرات بسته سیاستی-نظارتی سال 90 کاهش سهم تسهیلات برخی از بخش‌های اقتصادی در قیاس با سال گذشته است.
طبق مصوبه شورای پول و اعتبار در بسته سیاستی-نظارتی بانک مرکزی طی سالجاری چنین آمده است که مؤسسات اعتباری مکلفند اعطای تسهیلات به بخش‌های تولیدی و اشتغال‌زا را در اولویت قرار دهند.
این مصوبه درحالی به تصویب رسیده که در ماده مشابه بسته سیاستی-نظارتی سال گذشته قید شده بود: موسسات اعتباری می‌توانند پس از لحاظ نمودن سپردهای قانونی تا 20 درصد افزایش در مانده سپرده‌ها (به استثنای سپرده‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز) را به اختیار بخش‌های مختلف اقتصادی تخصیص دهند و 80 درصد مابقی را در بخش‌های مختلف اقتصادی به کار گیرند.
طبق توزیع تغییر در مانده تسهیلات شبکه بانکی کشور در بخش‌های مختلف اقتصادی در سال 1390 سهم بخش کشاورزی و آب 20 درصد تعیین شده درحالی که این سهم در سال قبل 25 درصد اعلام شده بود.
طبق مصوبات بسته سیاستی امسال سهم بخش صنعت و معدن مشابه سال گذشته 37 درصد، همچنین سهم بخش صادرات و زیرساختهای بازرگانی 10 درصد و بازرگانی، خدمات و متفرقه 8 درصد تصویب شده است.
سهم بخش مسکن و ساختمان درحالی امسال 25 درصد تعیین شده است که این سهم در سال گذشته 20 درصد به تصویب رسیده بود.
از دیگر نکاتی که به این بخش در بسته سیاستی-نظارتی سال 90 اضافه شده قید تبصره‌ای با عنوان " بانک‌های تخصصی حداقل 90 درصد تسهیلات خود را در راستای رسالت اصلی خویش، اعطا می‌نمایند " است.
همچنین بانک مرکزی در بسته سالجاری تأکید کرده است که آن دسته از مؤسسات اعتباری که نسبت‌های فوق را رعایت نمایند، بنا به تشخیص بانک مرکزی و متناسب با جهت‌گیری خود از تخفیف نسبت سپرده قانونی و سایر مشوق‌های بانک مرکزی برخوردار خواهند شد.

* افزایش یک میلیون تومانی وام خرید کالا

افزایش تسهیلات خرید کالا در بسته سیاستی-نظارتی بانک مرکزی در سال جاری از دیگر تفاوت‌های این بسته با سال گذشته به حساب می‌آید.
درحالی سقف تسهیلات خرید کالاها و خدمات ضروری از قبیل کالاهای مصرفی بادوام نو و دست اول از محل تولیدات داخلی و هزینه تحصیل و دیعه مسکن و سایر نیازهای ضروری مشابه حداکثر تا مبلغ 40 میلیون ریال مصوب شده که این تسهیلات در سال گذشته حداکثر به میزان 30 میلیون ریال بود.
اما سایر تسهیلات از جمله جعاله تعمیر مسکن مشابه سال گذشته و بدون تغییر حداکثر تا مبلغ 50 میلیون ریال، تسهیلات خرید خودرو‌سواری به میزان 70 میلیون ریال و حداکثر معادل 80 درصد بهای خودرو و همچنین تسهیلات خرید خودرو جایگزین وانت و تاکسی فرسوده، به میزان 100 میلیون ریال و حداکثر معادل 80 درصد بهای خودرو در بسته امسال به تصویب رسیده است.

/32

کد خبر 140904

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
    0 0
    لطفا اصلاح فرمایید: استعفا بجای استفعا

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین