بهنوش خرمروز: فلش درایوهای امروزی که به طور عادی تا 32 گیگابایت ظرفیت دارند، برای خواندن و ثبت کردن اطلاعات از روشهای نه چندان پیچیدهای بهره میگیرند، بهطوریکه به گفته برایان شرلی، مدیر سابق گروه حافظه میکرون، فناوری آنها از فناوری به کار رفته در گوشیهای همراه ابتدایی یا دوربینهای دیجیتالی چندان متفاوت نیست.
این ناندهای تنظیم شده جایی بین فلش درایوهای بسیار ابتدایی (مانند سکیور دیجیتال یا کارتهای اسدی) و درایوهای حالت جامد (SSDs) گران قیمتی قرار میگیرندکه در لپتاپها و سرورها به کار میروند. شرلی میافزاید: « باور ما بر این است که این فناوری بازار شلوغی را در سال 2010/ 1389 پیش رو خواهد داشت.»
درایوهای حالت جامدی که در لپتاپهایی مانند مکبوک ایر اپل و ادامو دل به کار رفتهاند، عملکرد خود را از تراشهها و برنامههای دائمی کنترلگر پیچیده و پیشرفتهای میگیرند که چگونگی ضبط و خواندن اطلاعات را مدیریت میکنند. با این که ناند تنظیمشده قرار نیست لزوما به این سطح از پیچیدگی برسد، اما به آن نزدیک خواهد شد.
حتی نتبوکهای آینده هم ممکن است از این نوع حافظه فلش استفاده کنند. نتبوکهای امروزی از پردازشگرهای اتم اینتل، سیستم عامل ویندوز و اغلب منحصرا از درایوهای هارد دیسک استفاده میکنند. اما قرار است دسته جدیدی از نتبوکها که لقب اسمارتبوک گرفتهاند با درایوهای فلش در سال 2010/ 1389 روانه بازار شوند. این لپتاپ کوچک که همیشه روشن و همیشه متصل به اینترنت متصل است و باتریاش تمام روز دوام میآورد، ممکن است کاندیدای استفاده از ناندهای تنظیمشده باشند.