غضنفر میرزا بیگی، رئیس کل سازمان نظام پرستاری باز هم از تفاوت دریافتی پرستاران و پزشکان حرف زدن است. چیزی که باید با اجرای قانون تعرفه گذاری جدید اندکی کم می شد. اما استاندار تهران می گوید این قانون در تهران اجرا نمی شود تا جذابیت های شهرستان ها بیشتر شود.

امید کریمی: سومین کنگره سراسری انجمن علمی پرستاری ایران امروز از سوی انجمن علمی پرستاری ایران و دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری، پرستاران را بر سر دو راهی انتخاب دانست. که "آیا باید جداگانه و مستقل به ارائه خدمات به مردم بپردازند و یا با تیم پزشکی همگام باشند."

میرزابیگی بر نقش پرستاران در حاکمیت بالینی تاکید کرد و گفت: "عنوان حاکمیت بالینی به خوبی نشان دهنده اصلی بودن نقش پرستاران در این طرح ست، اما همانطور که می بینید، نادیده گرفته شده است. "

او با اشاره به سند چشم انداز گفت: "در چشم انداز 1404 داشتن عادلانه ترین نظام سلامت در منطقه یکی از اهداف اصلی است. براساس این برنامه دیگر نباید بی عدالتی در نظام سلامت و از جمله پرستاران در تیم های درمانی وجود داشته باشد. "

رئیس کل سازمان نظام پرستاری عدم عدالت در پرداخت کارانه میان پزشکان و پرستاران را یکی از شواهد عدم عدالت در نظام سلامت دانست و گفت: "پرداخت کارانه برای پزشکان از 10 میلیون تومان تا 300 میلیون متغییر است؛ در حالی که این کارانه برای پرستاران از 50 هزار تومان در حداقل تا 250 هزار تومان در حداکثر پرداختی است."
او خواستار حضور پرستاران در عرصه ارائه خدماتی مانند تجویز دارو و برخی خدمات تشخیصی (هزینه – اثربخشی)، تدوین استانداردهای پرستاری شد و اضافه کرد: " تدوین استانداردها تنها با تدوین نقشه راه پرستاری میسر است."
او در پایان از اجرایی نشدن قانون تعرفه گذاری خدمات در بیمارستان های تابعه دانشگاه های علوم پزشکی تهران شکایت کرد و از استاندار تهران که در کنگره حاضر بود، خواست تا به عنوان متولی تهران اجرایی شدن این قانون را از دانشگاه های علوم پزشکی مطالبه کند.
 

با پرستاران مهربانتر باشید

مرتضی تمدن، استاندار تهران در سومین کنگره سراسری انجمن علمی پرستاری ایران در پاسخ به اظهارات غضنفر میرزابیگی، رئیس کل سازمان نظام پرستاری در خصوص اجرایی نشدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در بیمارستان های تابعه دانشگاه های علوم پزشکی تهران گفت: " فرمایشات آقای میرزابیگی ما را ترساند. من عضو یکی دو تا از هیئت امنای دانشگاه های علوم پزشکی هستند. آنها در جلساتشان خیلی ناز پرستارها را می کشند؛ اما شما آنها را به تیربار بستید. کمی مهربانانه تر باشید."

او گفت: "در دولت نهم و دهم تلاش زیادی شده است تا جایی که ممکن است به ارتقای جایگاه پرستاری در کشور کمک شود. هم دولت نگاه خوبی به این ارتقاء دارد و هم خود پرستاران خیزش خوبی داشتند. نظام پرستاری هم انگیزه و تلاش خوبی داشته است. خواسته های نابجا و بی استدلالی هم در میان خواسته های پرستاران نیست. تنها بعضی از آنها نیاز به تصویب قانون و تبصره و غیره دارد."

تمدن، اراده دولت را ارتقاء جامعه پرستاری عنوان کرد و گفت: " آهنگ حرکت در دستگاه های اجرایی دولت و در نظر رئیس جمهور این است که پرستاری ارتقاء پیدا کند. البته این مطالبات دو جانبه و متقابل است. همانطور که پرستاران از دولت انتظار دارند، از طرف دولت هم نسبت به جامعه پرستاری مطالباتی وجود دارد. البته ناگفته نماند که جامعه پرستاری در ارائه خدمت سنگ تمام گذاشته است."

استاندار تهران از توجهاتی که پرستاران دارد حرف زد و گفت: "بیشترین سرکشی های من به بیمارستان ها و مراکز بهداشتی درمانی است. تفریح و اوقات فراغت ما سرکشی به مراکز درمانی است. ازیک طرف ما باید دغدغه جامعه پرستاری را داشته باشیم و از طرف دیگر دغدغه بیمارستان های فرسوده و غیر ایمنی که داریم. در تهران از این بیمارستان ها بسیار داریم. ما تمام تلاش مان در استانداری را گذاشته ایم که این بیمارستان ها را بازسازی کنیم."
 

تعرفه ها در تهران اجرا نمی شود تا جذابیت تهران کم شود

تمدن در توضیح چرایی اجرایی نشدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در دانشگاه های علوم پزشکی تهران نیز توضیح داد: "اگر خواسته ای انجام نمی شود باید بررسی کنید ببینید چرا انجام نشده است. این که تعرفه گذاری خدمات تنها در تهران انجام نشده است، دلیلش این است که ما داریم جذابیت های تهران را کم می کنیم؛ نه تنها در بخش پرستاری که در بخش صنعت هم به خاطر تمرکز زدایی از تهران این کار را انجام می دهیم و کمک ها و حمایت ها را کاهش داده و محدودیت هایی را اعمال کرده ایم."
تمدن در پایان صحبت هایش برای پیگیری خواسته های پرستاران اعلام آمادگی کرد.
4747

منبع: خبرآنلاین