اولین بار علی احمدی، وزیر سابق آموزش و پرورش در سال 88 بود که از جداسازی کتابهای درسی بر اساس جنسیت سخن به میان آورد.
حمیدرضا حاجی بابایی هم در همایش هوشمندسازی مدارس استثنایی اعلام کرد:" در بند 2/14 سند تحول بنیادین آموزش و پرورش آمده است که براساس تفاوتهای جنسیتی دختران و پسران فضاهای آموزشی، آموزش و تربیت و کتابهای درسی دانش آموزان باید متناسب سازی شود."اما واقعا ماجرا چیست ؟آیا واقعا قرار است برای دختر ها و پسر ها کتاب های جدا گانه در نظر گرفته شود؟
در این باره محیالدین بهرام محمدیان معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی کشور به خبرآنلاین می گوید: در نظر داریم برای دختران که نیازها و علایق خاصی دارند، علاوه بر کتابهایی که برای عموم دانشآموزان تألیف کردیم، کتابهای ویژهای تألیف کنیم. وی ادامه می دهد:به عنوان مثال، دانشآموزان دختر در سن 9 سالگی به سن تکلیف میرسند و از اینرو نیاز به آموزش مسائل احکامی ویژه دارند که باید در این زمینه برای خودشان کتاب مستقلی داشته باشند.
وی تاکید می کند که این اقدام دخترانه یا پسرانه کردن کتابها نیست،می افزاید:بلکه هدف ما حمایت از روند اعمال نیازهای دانشآموزان متناسب با جنسیت آنها در کتب درسی است.
شاید این صحبت ها در واقع به این معنا باشد که قرار نیست کتاب های شیمی و فیزیک ریاضی برای دختر ها و پسر ها جدا شوند و فقط قرار است یکی دو تا کتاب به کتاب های آنان اضافه شود .
45232