پژوهشگران مؤسسه تحقیقات پزشکی دانشگاه کمبریج موفق به فیلمبرداری از سلول‌های تی کشنده‌ای شده‌اند که با استفاده از سنتروزوم و تزریق آنزیم‌های سمی در سلول‌های سرطانی،آن‌ها را از بین می‌برند.

محبوبه عمیدی: این ویدئو که توسط یکی از دانشجویان تیم جولین گریفیتس از مؤسسه تحقیقات پزشکی دانشگاه کمبریج تهیه شده، نشان می‌دهد چگونه سلول‌های تی کشنده سیستم ایمنی می‌توانند وظیفه از بین بردن سلول‌های سرطانی را به عهده بگیرند. گروه دکتر گریفیت روی بیمارانی با اختلال در عملکرد سنتروزوم کار می‌کند و امیدوار است روزی بتواند سیستم ایمنی بدن فرد را برای حمله به سلول‌های سرطانی یا درمان بیماری‌های خودایمنی که در آنها سیستم ایمنی بدن فرد اشتباها سلول‌های سالم بدن او را هدف می‌گیرد، به کار بگیرد.

 

به گزارش نیوساینتیست،  در این فیلم سلول‌های ایمنی تی که وظیفه جستجو و از بین بردن سلول‌های سرطانی را به عهده دارند، به تصویر کشیده شده‌اند. آنها می‌توانند به کمک سنتروزوم خود که در این ویدئو به رنگ قرمز دیده می‌شود، آنزیم‌های سمی را با دقت کافی به درون سلول‌های سرطانی تزریق کنند.  

سنتروزوم‌ها که ساختارهایی پروتئینی و یکی از اجزای کوچک درون سلولی هستند، در شرایط طبیعی می‌توانند نقش مرکز حمل‌ونقل کالا را بازی کنند و به کمک داربست مولکولی که می‌سازند پروتئین‌های دیگر را در بخش‌های مختلف سلول جابجا کرده یا از طریق غشای سلولی دفع کنند، اما در این سلول‌های تی نقشی بسیار فعال و حیاتی‌تر را ایفا خواهند کرد. گریفیتس می‌گوید: «سلول‌های تی کشنده به شکلی باورنکردنی قدرتمند هستند. سنتروزوم این سلول‌ها دقیقا منطقه‌ای از غشای سلول‌های سرطانی را هدف می‌گیرد که تزریق ماده کشنده در آن مؤثر است».

 53273

منبع: نیوساینتیست

برچسب‌ها