به گزارش خبرآنلاین، انتشارات امیرکبیر رمان «گتسبی بزرگ» نوشته فرانسیس اسکات فیتس جرالد، نویسنده امریکایی، را با ترجمه کریم امامی از مجموعه «رمان های بزرگ دنیا» را برای چهارمین بار منتشر و روانه بازار نشر کرد.
این اثر، آمیخته با خاطرههایی شخصی که به نثری پرتحرک بیان شده است، ماجراهای جی گتسبی، جوان جاه طلب و بیدانش و رمانتیکی است متعلق به خانوادهای بیبضاعت از میدل وست. ماجراهای این جوان، که در واقعیت جیمز گتس نام دارد، امروزه در ایالات متحد شناخته شده است. از سویی، گتسبی محرم راز پسران هرزه و ناشناس، و ماجراجویی دوست داشتنی است، و راوی- شخصی به نام کاراوی – ضمن این که اعمال گتسبی را تنفرانگیز میشمارد، چینین اعتراف میکند: « در این مرد چیزی فوقالعاده وجود داشت؛ نمیدانم چه حساسیت شدیدی نسبت به وعدههای زندگی در او بود که گویی به یکی از ماشینهای پیچیدهای شبیه میشد که زمینلرزهها را از فاصله ده مایلی ثبت میکنند.» گتسبی، که جنگ 1917- 1918 را با درجه افسری به پایان بده است، به یک قاچاقچی ماهر مشروبات الکلی با شخصتی مرموز تبدیل میشود («دختر جوانی زیر لب میگوید : فکر میکنم مردی را کشته است...»)، و درخشش موفقیتش با یکبارگی سقوطش هماهنگ است.
گتسبی از همه اشراف نیویورک، که جز دلار به چیزی اهمیت نمیدهند، در ملک پرشکوهش در لانگ آیلند پذیرایی میکند. جشنهای خیره کنندهای را که این ماجراجوی افسانهای برای میهمانانش برپا می دارد شرح می دهد؛ جشنهایی که بیشترشان «به شکلی چارهناپذیر نابکارانه است». با این حال، گتسبی، در اوج سرنوشت، باز هم پسری است در درون اندوهگین و متأثر. خوشبختی گتسی به کوتاهی شهاب است، و او به دست تام بوکنن، میلیاردری متفرعن که گتسبی با همسر او، دیزی، رابطه داشت، کشته می شود و کسی در مرگ او نمیگرید. گتسبی بزرگ هجو گزندهای است از خودخواهی بخشی از جامعه امریکایی که اساس آن منحصراً بر پایه پول است و ثروتمندان آن وظیفه جارو زدن را به دیگران محول میکنند.
نکته جالب درباره رمان این است که مضمون داستان شباهت بسیاری به زندگی خود اسکات فیتس جرالد دارد. او زلدا را که دختری ثروتمند بود، از خانوادهاش بیرون کشید و تا پایانِ عمر نسبتا کوتاهش سعی کرد از طریق دست و دلبازیهای فراوان او را همچنان عاشق و شیفته نگاه دارد. در حقیقت شباهت فیتس جرالد و گتسبی از تصویری ناشی میشود که نویسنده از آمریکای ولخرج دهه بیستِ قرنِ بیستم ارائه میدهد. آمریکای این دوره آمریکاییست در اوج رونق اقتصادی که میتوان با هوش و استعداد و البته قاچاق و خلاف ره صدساله را یک شبه طی کرد و ثروتمند شد. گتسبی در رمان گتسبیِ بزرگ همینکار را میکند اما مثل خود فیتس جرالد به همان راحتی که پول درآورده، به همان راحتی نیز حاضر است همه را بر باد بدهد؛ گویی قرار نیست فردایی در کار باشد.
برخی معتقدند گتسبیِ بزرگ بهنوعی پیشبینی هنری فیتس جرالد نیز بود؛ آنگاه که نویسنده در دهه چهلم عمرش، همسرش را از دسترفته یافت و بهناگاه مرگش فرا رسید.
این کتاب در 245 صفحه علاوه بر داستان اصلی شامل زندگینامه و مروری بر آثار فیتس جرالد نیز هست و با قیمت 4200تومان در بازار نشر عرضه شده است.
ساکنان پایتخت برای تهیه این کتاب کافیست با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و کتاب را در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. هموطنان سایر شهرها نیز با پرداخت هزینه پستی ارسال، میتوانند تلفنی سفارش خرید بدهند.
6060