او سه محوراساسی در تنظیم و اجرای سیاست خارجی در راستای توسعه و شکوفایی اقتصادی در روابط با شرکتهای خصوصی و دولتی در اقصی نقاط جهان، بویژه بمنظور تولید و افزایش ثروت ملی، می بایست مورد توجه قرار داده و نوشته است:" حمایت سیاسی و حقوقی از سرمایه گذار ایرانی در خارج از کشور، حمایت سیاسی و حقوقی از صادرات کالای ایرانی در کشورهای دیگر، جذب و تشویق سرمایه گذاری مستقیم خارجی."
واعظ زاده نوشته است:" بدون تعارف باید گفت که سیاست خارجی ما در تحقق این امور سه گانه در طول سه دهه از انقلاب موفقیت ملموس و مهمی نداشته است. بارها خود شاهد بوده ام که تجار ما از عدم حمایت جدی و موثر دفاتر نمایندگی و سفارتخانه های ایران از سرمایه گذاران ایرانی در خارج از کشور ناراضی و شاکی بوده اند، چه برسد به جذب سرمایه گذار خارجی در تولید کار و اشتغال در کشور. "
این کارشناس مسائل سیاسی که دکترای روابط بینالملل از انگلستان دارد، معتقد است نگرش "سیاست خارجی اقتصادی" برای تحقق سه محور فوق، برای ایجاد تحول واقعی و ملموس در اقتصاد ملی، امری ضروری و فوری است. او اظهار امیدواری کرده تا در گفتگوی های هسته ای پیش رو، بنفع روابط خارجی ایران گشایشی حاصل شود، و با از میان بر داشتن تحریمهای ناعادلانه، حضور اقتصادی و مالی ایران بویژه بخش خصوصی در عرصه بین الملل بیش از پیش تقویت گردد.
برای مطالعه متن کامل این یادداشت لطفا اینجا را کلیک کنید.
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۱
یادداشت تازه دکتر حسام الدین وعظ زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران یک یاددشت انتقادی درباره سیاست خارجی اقتصادی است.
منبع: خبرآنلاین