تیتر سه وبلاگها
-
نقش«مفصلبندی» مفاهیم در گفتمان انقلاب اسلامی
گفتمان انقلاب اسلامی برای ارتباط مفاهیم و دال های شناور خود از قبیل«آزادی»، «عدالت»، «اخلاق»، «معنویّت»،«عزّت»،«تقوای سیاسی»،«عقلانیّت» و.... یک مفصل بندی و پیکربندی ایجاد کرده است که اگر به این مفصل بندی خوب توجه شود می بینیم انقلاب در این زمینه واقعاً شاهکار کرده است.
-
ضرورت بازیابی شرق
معنای تکوین تمدنها از بسیاری جهات دارای تعاریفی متعددی است که هر کدام مبحث خود را میطلبد، که در اینجا مجالی برای توضیح یکایک آنان نیست.
-
به احترام یک معلم فرزانه
باور دارم یکی از راز های ساخته شدن جامعه و ماندگاری و پایداری ایران عزیز تکریم بزرگان این سرزمین است . بر این اساس است که باید پیرامون ابعاد شخصیت چند بعدی ادیب ، دانشمند فرهیخته و مطالبه گر مرحوم احمد صافی که حق اساسی بر نظام اموزش و پرورش و همچنین بازنشستگان آموزش و پرورش این کشور داشته است. روایت ها گفت ، داستان ها نوشت و فیلم هاساخت.
-
جایگاه«عزّت» در گفتمان انقلاب اسلامی
محور گفتمان انقلاب اسلامی «اسلام ناب» است و دال های شناور که به این محور، مفهوم می بخشند که ما راجع به آزادی، عدالت، اخلاق و معنویت صحبت کردیم و در این یادداشت درباره دال مهم «عزّت» بحث می کنیم.
-
فرصت از دست رفته پارلمان در ایران
محمدعلی فروغی، نخست وزیر چندباره دوره پهلوی و نویسنده نخستین رساله حقوق اساسی به زبان فارسی؛ «حقوق اساسی یا آداب مشروطیت دول»، ضمن سخنرانی خود که سال (۱۳۱۵) شمسی و در دانشکده حقوق دانشگاه تهران انجام شد، در رابطه با زمینه های شکل گیری جنبش مشروطیت و قانون خواهی تحلیل روشن و روانی ارائه کرده است.
-
آیا در اعتراضات خودآگاهی هست؟
در خصوص اعتراضات سه ماه اخیر در کشور که به اغتشاش هم کشیده شده است، هم سوی با انتقادات صاحب نظران به نحوه مواجهه حاکمیت با گسست اجتماعی پیش آمده، بنده هم سعی کردم مسئله را به زعم و حدّ بضاعت خودم از منظر حکمی باز کنم و اشکال سیاستها و تدابیر خشن نا کار آمد را، عرض کنم.
-
جایگاه «معنویت» در گفتمان انقلاب اسلامی
انقلاب اسلامی در زمانی اتفاق افتاد که در جهان به عصر پایان، دین و معنویت و ایدئولوژی شناخته می شود. در چنین شرایطی یک انقلابی رخ داده است که بر شالوده «معنویت» استوار بود. نفسِ این اتفاق بسیار مهم است و شناخت حقیقت معنویت متکی بر اسلام ناب و تمایز آن با معنویت های دیگر هم اهمیت دارد.
-
در میانهی قبول و انکار ایران
در سالهای اخیر، جنگشناختی وارد لایههای جزئیتری از زندگی شده است. به گونهای که امروزه حتی آب خوردن هم میتواند به عنوان موضوعی در باب جنگشناختی مورد سوءاستفاده قرار گیرد.
-
ایران میان آسمان و زمین
در این مدتی که از ناامنسازی کشور میگذرد، هیچکس نمیتواند منکر این مسئله شود، که ایران باز هم در حوزۀ فرهنگی و اجتماعی، دچار دگرگونی گستردهای شده است.
-
جاهطلبی که باید از آن فرار کرد
در هفتهای که گذشت، خبرگزاریها گزارش کردند که چند تن از بانوان ایرانی به دعوت رئیس جمهور فرانسه در کاخ الیزه با او دیدار کردهاند.
-
جایگاه«اخلاق» در گفتمان انقلاب اسلامی
درمنظومه فکری گفتمان انقلاب اسلامی «اخلاق» یکی از مهمترین دال هایی است که در پیرامون نقطه مرکزی«اسلام ناب» وجود دارد.
-
آیا آزادی در برابر عدالت است؟
در گفتمان انقلاب اسلامی «عدالت» مفهوم بسیط و ساده ای نیست بلکه ابعاد روشی، ارزشی، هنجاری، آرمانی، بنیادی، عملی و ساختاری دارد. گسترۀ عدالت از سایر مفاهیم سیّال و دال های شناور انقلاب اسلامی بسیار گسترده تر است.
-
آزادی جوهر ذاتی انقلاب اسلامی
آزادیِ از هر آنچه انسان را در بند و اسیر کند، بزرگ ترین ره آورد اسلام و جوهرۀ ذاتی گفتمان انقلاب اسلامی است. بعد از انقلاب، کج فهمی ها و سوء برداشت های زیادی از «آزادی» شد.
-
آیا قرآن با فلسفه مخالف است؟
فلسفه، نه یکسره با دین ناسازگار است و نه یکسره، دین را بر میتابد، بلکه گرههایی با آن دارد، که به پرسشهای بنیادینِ بشر باز میگردد که همواره در میان بوده و خواهد بود، پرسشهایی که قرآن نیز به آن توجّه کرده و آنها را درست دانسته است.
-
اینترنت ایلان ماسک نعمت الهی است
ویژگی های اسلام ناب به عنوان محور و مدار «گفتمان انقلاب اسلامی» در شرایط موجود نیازمند به بازخوانی است.
-
پیامدهای خطرناک سلب مسئولیت
انتشار فیلمی از رفتارناپسند افرادی با یونیفرم رسمی ماموران نیروی انتظامی در حال تخریب اموال عمومی و آسیب رسانی به شهروندان اتفاق تازه ای نیست.
-
پس لرزه های انقلاب صنعتی غرب در ایران
رنسانس و انقلاب صنعتی که از انگلستان شروع شد، پیامدهایی از قبیل، تولید انبوه، مازاد تولید، فشار بر طبیعت، بازاریابی گسترده خارج از مرزهای کشور، جنگ¬های اقتصادی و در نتیجه کمبود نیروی انسانی برای تولید بیشتر بوجود آورد.
-
ضرورت بازخوانی «اسلام ناب»
امام راحل مصداق های «اسلام آمریکایی» را تعیین و نمادهای «اسلام ناب» در انقلاب اسلامی را هم مشخص کرده اند و ما امروز باید برای بازسازی «گفتمان انقلاب اسلامی» این نمادها را با شرایط جدید بازخوانی و بازسازی کنیم.
-
بازسازی اسلام به عنوان ایدئولوژی مسئولیت آفرین
انقلاب اسلامی بعد از قرن بیستم بزرگترین تحول را به وجودآورد، انقلابی اتفاق افتاد که برخلاف همه انقلابهای گذشته مبتنی بر ایدئولوژی اسلام ناب بود، هیچ انقلابی در دنیای معاصر یعنی دو سه قرن اخیر به نام ایدئولوژی و به نام دین و اعتقادات اتفاق نیفتاده است.
-
سیاه چاله مارکسیسم
تکراری عجیب در رویدادهای سیاسی تاریخ معاصر ایران وجود دارد و تبعات و کارکردهای هر یک از این بحرانها رویارویی جامعه و حکومت در روایتی چپگرایانه است.
-
سایهبانی از نور در تقاطع آفرینش هنری و شعر شدگی هویت ملی ایرانیان
ریچارد رورتی فیلسوف فقید امریکایی می گوید :دغدغه یک شاعر در واپسین لحظات عمر در فراسوی ترس از مرگ این است که نتواند ، تمایز خود را بیافریند ،نتواند کلمات خود را بسازد ، نتواند "نشان خود را بر زبان حک کند، عمر خود را فقط صرف ور رفتن با قطعات پیش ساخته "کند. این یک اضطرابی بنیادی که برای یک شاعرتوانااست :"هراس از این که خود را فقط یک نسخه بدل یا المثنا بیابد"
-
پیام آیتالله محقق داماد برای درگذشت حقوقدان نامدار کشور
آیت الله دکتر محقق داماد برای درگذشت غلامعلی ریاحی، حقوقدان نامدار کشور پیامی صادر کرد.
-
شاخصهای «رهبری» در برخورد با «بدحجابی»
رهبر انقلاب، در سال های اخیر در مساله برخود با بدحجابی زنان چه نوع رویکردهایی را مطرح کرده اند؟ پاسخ به این پرسش، نیازمند تاملی در بیانات رهبری در این موضوع است.
-
بشنوید| «سایه» به روایت کامیار عابدی؛ غزلهای ابتهاج پس از سعدی و حافظ
آنچه می شنوید فایل صوتی سخنان کامیار عابدی است که در مراسم یادبود استاد سایه در کلاب هاوس خبرآنلاین بیان شده است.
-
بشنوید| «سایه» به روایت سهیل محمودی؛ شعر ابتهاج و نقش لطفی و شجریان
آنچه می شنوید فایل صوتی سخنان سهیل محمودی است که در مراسم یادبود استاد «سایه» در کلاب هاوس خبرآنلاین بیان شده است.
-
«سایه» به روایت رضا داوری اردکانی؛ شعر ابتهاج چقدر ایدئولوژیک و سیاسی بود؟
رئیس فرهنگستان علوم ایران، در پیامی به مناسبت درگذشت استاد هوشنگ ابتهاج که در مراسم یادبود پیر پرنیان اندیش در کلاب هاوس خبرآنلاین پخش شد، به نکات مهمی درباره این غزلسرای بزرگ اشاره کرده است.
-
بشنوید| «سایه» به روایت آیتالله محقق داماد؛ تعبیر ابتهاج برای عشق به حسین(ع)
آنچه می شنوید فایل صوتی پیام تسلیت آیت الله دکتر محقق داماد است که مراسم یادبود خبرآنلاین برای استاد سایه پخش شد.
-
بشنوید| «سایه» به روایت علی اکبر صالحی؛ امیر شعرای معاصر ایران
آنچه می شنوید فایل صوتی پیام دکتر علی اکبر صالحی است که برای مراسم یادبود استاد سایه در کلاب هاوس خبرآنلاین ارسال کرده اند.
-
ماهواره ساخته شده در دولت روحانی، امروز به فضا پرتاب شد
ماهواره «خیام» که امروز به فضا پرتاب شد، قراداد ساختش پس از توافق برجام و مذاکره با سه کشور دارای فناوری، در اوایل سال ۹۶ و در اواخر دولت یازدهم امضا شده و کار ساخت این ماهواره در سال 1400 به پایان رسیده است.
-
ایستگاه آخر ماهواره سنجش از دور خیام
آژانس فضایی روسیه، با انتشار خبری اعلام کرد که در هفتهی آینده، ماهواره سنجش از دور خیام را با ماهوارهبر سایوز در مدار زمین قرار خواهد داد.