معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: خش کشاورزی به‌عنوان یکی از مزیت‌های نسبی استان چهارمحال و بختیاری، نقشی حیاتی در رونق اقتصادی، اشتغال‌زایی و تحقق اهداف توسعه‌ای ایفا می‌کند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال و بختیاری دکتر ملک محمد قربان‌پور، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری درآیین تودیع ومعارفه رئیس سازمان جهادکشاورزی ، با اشاره به ظرفیت‌های مطلوب استان در حوزه منابع آبی و کشاورزی، بر لزوم توسعه زیرساخت‌ها و سرمایه‌گذاری هدفمند در این بخش تأکید کرد.

وی با بیان اینکه استان از نظر منابع طبیعی، به‌ویژه در مناطق غربی و جنوبی، از شرایط بسیار مناسبی برخوردار است، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌هایی که باید در اولویت قرار گیرد، زیرساخت منابع انسانی و همچنین ساختار مدیریتی بخش کشاورزی است. دستگاه جهاد کشاورزی نقش کلیدی در تحقق اهداف توسعه‌ای استان دارد و مدیریت آن مسئولیت سنگینی بر عهده دارد.

دکتر قربان‌پور با اشاره به الزامات برنامه هفتم توسعه کشور عنوان کرد: بر اساس این برنامه، استان مکلف به افزایش ۲۰ درصدی ارزش افزوده در حوزه کشاورزی است. این در حالی است که ۲۱ درصد از تولید ناخالص داخلی استان از بخش کشاورزی تأمین می‌شود، در حالی که میانگین کشوری این عدد حدود ۸ درصد است.

46

وی تأکید کرد: نباید صرفاً به تولید توجه شود، بلکه توسعه زنجیره‌های ارزش، صنایع تبدیلی و فرآوری نیز باید مدنظر قرار گیرد تا از خام‌فروشی جلوگیری و زمینه ایجاد اشتغال پایدار فراهم شود.

معاون اقتصادی استاندار با اشاره به ناترازی منابع آبی در غرب استان گفت: پروژه‌های متعددی در حوزه آب و خاک در دست اجراست، از جمله طرح‌های مربوط به حوضه کارون و مؤسسه‌های ساخت و توسعه منابع آب که برخی از آن‌ها دارای پیشرفت فیزیکی ۴۰ تا ۹۰ درصدی هستند.

وی افزود: برای تکمیل این پروژه‌ها، استان نیازمند ۱۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات و ۲ هزار میلیارد ریال اعتبارات تملک دارایی است.

دکتر قربان‌پور در پایان با اشاره به نقش شورای راهبری توسعه استان، استفاده از منابع آب و توسعه کشت‌های کم‌آب‌بر را از مهم‌ترین پروژه‌های پیشران استان در حوزه کشاورزی عنوان کرد و خواستار تسریع در اجرای این طرح‌ها شد.

رشد ۳۵۰ درصدی تولید گندم دراستان 

رئیس سابق سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: تولید گندم در استان طی سال‌های اخیر با رشد ۳۵۰ درصدی مواجه شده و میزان سرمایه‌گذاری در این بخش از ۱۶۰۰ به ۲۵۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.

حسین برزگر با اشاره به نقش مؤثر کشاورزان، دامداران و همراهی نهادهای مختلف در ارتقای امنیت غذایی افزود: توسعه گلخانه‌ها، ایستگاه‌های بسته‌بندی و اجرای طرح ژنتیک گوسفند بختیاری از جمله اقدامات شاخص در سال‌های اخیر بوده است.

وی همچنین از رشد ۳۰۰ درصدی صادرات محصولات کشاورزی خبر داد و تأکید کرد: با توسعه زیرساخت‌ها و حمایت از بخش خصوصی، ارزش افزوده بیشتری برای تولیدکنندگان استان ایجاد خواهد شد.

برزگر در پایان از تلاش‌های مجموعه جهاد کشاورزی، نهادهای حمایتی و نمایندگان مجلس تقدیر کرد.

 توسعه چهارمحال و بختیاری از کشاورزی آغاز می‌شود

حسین بهرامی، رئیس جدید سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در مراسم معارفه خود گفت: ۲۱ درصد تولید ناخالص داخلی استان از بخش کشاورزی است و توسعه پایدار باید از این بخش کلیدی آغاز شود.

وی با تأکید بر استفاده از فناوری، خلاقیت و اعتقاد قلبی به خدمت در این مسیر افزود: کشاورزی علمی، موجب بهره‌وری بالا و بهبود کیفیت زندگی خواهد شد.

بهرامی نقش تشکل‌ها و بخش خصوصی را در پیشبرد کشاورزی مهم دانست و گفت: صدای مطالبه‌گر تشکل‌ها باید بلندتر شود تا بتوان مسیر توسعه را تسهیل کرد.

وی در پایان از تمام نیروهای متخصص، مسئولان، روحانیت و زنان فعال در بخش کشاورزی تقدیر کرد و گفت: مسیر تحول کشاورزی استان با همدلی و برنامه‌ریزی ادامه خواهد یافت. 

گفتنی است، در این آیین حسین بهرامی به عنوان سرپرست سازمان جهاد کشاورزی معرفی و از خدمات حسین برزگر تقدیر شد.

منبع: خبرآنلاین