در تعقیب نیمسایه ماه: از زاویه دید یکی از ماهوارههای هواشناسی ژاپن، نیمسایه ماه باعث تاریکی بخشی از اقیانوس آرام شمالی طی خورشیدگرفتگی حلقوی هفته قبل شده است. علیرغم حقارت سایه مشاهده شده، اندازه ماه در واقع اندکی بزرگتر از یک چهارم اندازه زمین است.
خورشیدگرفتگی حلقوی زمانی رخ میدهد که ماه روی خط واصل زمین و خورشید قرار میگیرد، ولی به دلیل آنکه در فاصله مداری دورتری نسبت به زمین قرار دارد، قطر ظاهری ماه تاریک کوچکتر از قرص مرئی خورشید است. در نتیجه یک دایره یا حلقه از نور آتشین خورشید در اطراف لبههای آن باقی میماند.
تماشاگر راه شیری: درخشش یک شهاب –یا شاید بازتاب نور خورشید از یک ماهواره- باعث زیباتر شدن کمان راه شیری بر فراز کاگنسسورمر در جنوب شرقی فرانسه شده است.
شهابها اغلب ذراتی به اندازه شن هستند که با سرعت بالا وارد جو زمین میشوند و در اثر اصطکاک با جو میسوزند. سوختن آنها باعث گرم شدن شدید هوای اطراف میشود که به صورت نوارهای زودگذری از نور دیده میشود.
هلال آتشین: در این تصویر که توسط ماهواره ژاپنی Hinode و از ارتفاع 630 کیلومتری زمین گرفته شده است، ماه در حال حرکت به سوی تشکیل خورشیدگرفتگی حلقوی هفته قبل است.
دانشمندان از فرصت خورشیدگرفتگی استفاده میکنند تا به مطالعه فعالیت خورشیدی بپردازند. گردانندگان هینوده نیز از خورشیدگرفتگی برای جمعآوری دادهها، به منظور بهبود توانایی ماهواره در تصویربرداری از عوارض ریز تاج خورشید، یا نقاط بالای جو استفاده میکنند.
به سوی آسمان: کپسول فضایی سایوز روسیه که فضانوردان روسی و آمریکایی را به ایستگاه فضایی بینالمللی میبرد، پس از پرتاب از مرکز فضایی بایکونور قزاقستان در تاریخ 15 می / 26 اردیبهشت، خود را از شر موشکهای کمکی خلاص میکند.
در حال حاضر فضاپیمای روسی سایوز تنها وسیله جابجایی فضانوردان به ایستگاه فضایی است. اتصال موفقیتآمیز روز جمعه فضاپیمای خصوصی دراگون ایکسپرایز به ایستگاه فضایی، امیدها را برای داشتن یک گزینه دیگر انجام سفرهای فضایی سرنشیندار تا قبل از سال 2015 / 1394 افزایش داد.
دونات گرد و خاکی: این عکس که توسط یکی از فضانوردان ایستگاه فضایی بینالمللی گرفته شده است، شبهرودخانه Lake Powell را نشان میدهد –که در اثر ساخت سد گلن کانیون بر روی رودخانه کلرادو ایجاد شده است- که در صحرای یوتا پیچ و تاب میخورد.
عارضه دوناتشکل Rincon (سمت چپ مرکز تصویر) هزاران سال پیش شکل گرفته است؛ زمانیکه رودخانه با جابجایی سواحل خود و تغییر به یک مسیر نسبتا صافتر، راه خود را به سوی مقصد نهایی اش یعنی خلیج مکزیک در پیش گرفت.
پرواز در غبار: این عکس تماشایی که توسط تلسکوپ مستقر در نیومکزیکو گرفته شده است، دنبالهدار خاکآلود غیرعادی Garradd را نشان میدهد. دنبالهدار گاراد که نزدیک یک سال نمایشی دیدنی را برای تماشاگران آسمان شب فراهم کرده بود، اردیبهشت امسال پرواز کم ارتفاع خود را در آسمان زمین به پایان رساند.
دنبالهدارها کرههایی از یخ و غبار هستند که زمانیکه در حین پیمودن مدار بیضوی طولانی خود به خورشید نزدیک میشوند، در اثر گرم شدن بخشی از گاز و غبار آنها خارج شده و و به شکل دنبالههایی در انتهای آنها قطار میشود. خورشید این دنباله را روشن میکند و باعث میشود که گاهی در آسمان شب دیده شود.
53275