معاون اول خاتمی گفتوگوی مشروحی با خبرآنلاین داشت، که بخشی از آن را در ادامه میخوانید:
آقای محمدرضا عارف اگر تصمیم بگیرد وارد عرصه رقابتهای انتخاباتی شود، یک نامزد مستقل خواهد بود یا یک نامزد حزبی و جناحی؟
ما که حزب فعال به مفهوم واقعی نداریم. رویکرد کشور ما هم که حزبی نیست تا افراد براساس یک اساسنامه و یا مرامنامه مشخص حزبی جلو بیایند. ما در ایران، جناحها و گروهها را داریم. من الان به جناح اصلاحطلبان منسوب هستم و انتظارم این است که اگر بیایم هم اصلاحطلبان و هم اصولگرایان مومن و معتدل از من حمایت کنند.
اما در حال حاضر به نظر میرسد که گروههای اصولگرا بیشتر از شما و نامزدیتان استقبال میکنند تا گروههای اصلاحطلب. شما فکر میکنید کدام بخش از اصلاحطلبان حاضر به حمایت از شما خواهند بود؟
اینکه میگویید اصولگرایان بیش از اصلاحطلبان از حضور من استقبال کردهاند، برداشت شما است. من این جمعبندی شما را ندارم. چون هم از سوی برخی دوستان اصلاحطلب و هم از سوی برخی اصولگرایان به من مراجعاتی شده و مرا به نامزدی در انتخابات آتی تشویق میکنند. اما اینکه چقدر این مشوقها عملیاتی شود و یا فقط در حد حرف بماند را نمیدانم. چون معمولاً عدهای حرفی میزنند اما بعد تعصبات تشکیلاتیشان آنها را به سمت و سویی دیگری میبرد باید ببینیم در آینده چه میشود.
این مشوقها چه کسانی هستند؟ آنها را معرفی میکنید؟
نه! اما دوستان زیادی مرا قبول دارند و به من توصیه میکنند نامزد شوم و این را تکلیف شرعی میدانند. اجازه بدهید من نامی از آنها نبرم. اگر لازم شود و قرار شد بنده نامزد شوم خودشان، دیدگاهشان را میگویند و اعلام حمایت خواهند کرد.
به قول خودتان ممکن است مواضع امروزی آنها صرفاً مشوقهایی باشد که عملیاتی نشود. نگران نیستید که به پشتوانه چنین دعوتهایی وارد میدان شوید و بعد پشتتان را خالی کنند؟
خیر.
مرسوم است که برخی آقایان قبل از اعلام نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری با مقام معظم رهبری مشورت میکنند. شما هم اگر حضورتان جدی شود، نظر ایشان را جویا میشوید؟
من این نظام و سلسله مراتب آن را قبول دارم. الان نامزدی من قطعی نیست و با هیچ مقام یا فردی مشورت نکردهام. اگر به جمعبندی برسم که بیایم، قاعدتاً مشورتهایی را با برخی بزرگان نظام خواهم داشت که در رأس همه آنها مقام معظم رهبری خواهند بود.
مشروح این گفتوگو را اینجا بخوانید.
/2929