گریپ‌فروت میوه‌ای سالم و بسیار مفید است، اما اگر با برخی از داروها ترکیب شود یا این که حتی با فاصله چند ساعته از برخی داروها خورده شود، ‌می‌تواند خطرات جدی برای شما به همراه داشته باشد.

بهنوش خرم‌روز: گریپ‌فروت میوه‌ای مفید است که در بسیاری از رژیم‌های غذایی سالم، بدان اشاره می‌شود. بسیاری،‌ برای اهداف مختلف که اغلب هم به سلامتی مربوط می‌شود، گریپ‌فروت را انتخاب می‌کنند. آیا شما هم از آن دسته افرادی هستید که فکر می‌کنید، اگر نصف یک گریپ‌فروت را به عنوان صبحانه بخورید، صبحانه‌ای بسیار سالم داشته‌اید؟ شاید، البته به این شرط که تا مدت‌ها بعد از آن، داروی خاصی برای خوردن نداشته باشید. چون در غیر این صورت، ممکن است با همان داروی معمولی، خطرات جدی به سراغ شما بیاید.
به گزارش نیوساینتیست، تعامل بین گریپ‌فروت و برخی از داروها ممکن است به طور ناخواسته باعث اووردوز (مصرف بیش از حد)‌ شود. برای فهمیدن این که گریپ‌فروت، تا چه حد و بر چه درصدی از داروها موثر است، دیوید بیلی از دانشگاه وسترن اونتاریو واقع در کانادا، مطالعات و اطلاعات مربوط به تجویز داروهای مختلف را مرور کرده تا ببیند در چه مواردی،‌ ردپایی از واکنش‌های ذکر شده پیدا می‌شود. وی به این نتیجه رسید که در بین 85 دارویی که می‌توانند با گریپ‌فروت واکنش بدهند، در 43 مورد، وکنش دارو با این میوه، می‌تواند تاثیرات شدیدی بر بدن داشته باشد. به علاوه، از سال 2008/ 1387 به بعد، با وارد شدن داروهای جدید به بازار عرضه دارویی، به تعداد این داروها در حدود 24 درصد افزوده شده است.
اما گریپ‌فروت چه تاثیری بر این داروها دارد؟ به گفته محققین، مواد شیمیایی موجود در میوه گریپ‌فروت، نوعی آنزیم را در بدن از بین می‌برد که خود مسئول از بین بردن برخی مواد و از جمله داروها در بدن است. بنابراین، با خوردن گریپ‌فروت، دیگر آنزیمی وجود ندارد تا داروی مصرف شده را به موقع در بدن از بین ببرد و این دارو همچنان آزادانه در بدن گردش خواهد کرد. ماندن دارو در بدن، می‌تواند منجر به اووردوز (مصرف بیش از حد) شود. به گفته بیلی،‌ نوشیدن یک لیوان آب گریپ‌فروت کافی است که تا حتی ساعت‌ها بعد، اگر داروی مخصوصی بخورید، باعث شود آن دارو بیش از مدت زمان مجاز در بدن شما بماند.
واکنش گریپ‌فروت و دارو در شدیدترین حالت، موقعیتی به نام تورسید دو پوینتز ایجاد می‌کند، حالتی که می‌تواند باعث ایست قلبی و مرگ شود. این حالت در ترکیب گریپ‌فروت و داروهای ضد سرطان به وجود می‌آید.
بیل ویدمر، از آزمایشگاه مطالعات گیاهی و باغبانی آمریکا واقع در فورت‌پیس فلوریدا در این‌باره می‌گوید: «البته در مورد داروهای خاص، قطعا احتیاط لازم و ضروری است. اما افرادی هم هستند که معتقدند در این زمینه، زیاده‌روی و اغراق شده است». 
 53272

منبع: نیوساینتیست