به گزارش نیوساینتیست، این روش با نام Alpha IMS به تازگی روی 9 بیمار آزمایش شده و همه آنها توانستهاند روشناییهای را تشخیص دهند. تصویر زیر که با اشعه ایکس گرفته شده، سر یکی از این 9 بیمار را نشان میدهد که تراشه، آرایه و سیمکشیها را نشان میدهد.
این روش فقط برای افرادی کارآمد است که به دلیل بیماری، سلولهای حساس به نور در شبکیه آنها از کار افتاده و به همین دلیل نمیتوانند پرتوهای نور ورودی به چشم را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل کرده، به مغز بفرستند. پژوهشگران مدتهاست که روی روشهای جایگزین تبدیل نور به سیگنالهای الکتریکی کار میکنند و تاکنون توانستهاند دو ابزار مناسب برای این کار ابداع کنند.
نخستین آنها Argus II است که هفته گذشته مجوز اف.دی.ای (سازمان غذا وداروی ایالات متحده) را نیز دریافت کرد. این وسیله از عینکی تشکیل شده که یک دوربین فیلمبرداری روی آن سوار است. تراشه نصبشده روی عینک، این تصاویر را به سیگنالهای الکتریکی تفسیر کرده و دوباره آنها را روی آرایهای متشکل از 60 الکترود که روی شبکیه فرد نابینا نصب شده، نمایش میدهد. این آرایه به عصب بینایی متصل میشود و سیگنالهای الکتریکی را به مغز منتقل میکند.
اما روش جدید که Alpha IMS نام دارد، نیازی به دوربین ندارد و به جای آن بر آشکارسازی پرتوهای نور ورودی به درون چشم استوار است. در این روش، شبکهای متشکل از 1500 الکترود روی شبکیه چشم سوار میشود که وضوح تصویر به مراتب بیشتری از Argus II دارد. بدینترتیب فرد نیازی ندارد همیشه عینک به چشم بزند یا برای تماشای اجسام مختلف، سر خود را بچرخاند. او میتوانند همانند افراد معمولی با چشمان خود ببیند.
5353