به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ قانون جدید سربازی، عملا زندگی بدون کارت پایان خدمت را برای مشمولان سخت کرده است. نه اینکه غیر ممکن باشد، اما سخت است. گواه را هم می توانید از نظراتی که مخاطبان خبرآنلاین زیر خبرهای مرتبط با سربازی می گذارند، ببینید. مثلا اینجا، اینجا و اینجا.
البته همه می دانند که سربازان غایب و فراری اجازه تحصیل، خروج از کشور، دریافت وام و درخواست معافیت کفالت را ندارند.
اما این سختی وقتی بیشتر می شود که بدانید قانون به سازمان نظام وظیفه اجازه داده است که درخواست بازداشت سربازان غایب و فراری را به کلانتری ها بدهد. پیش از این هم دریاره اطلاع رسانی شده بود.
دراین باره سردار حمید صدرالاسادات، رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا به خبرآنلاین می گوید: مشمولانی که وارد دوران غیبت خدمت وظیفه شوند براساس ماده 58 قانون سربازی، این سازمان وظیفه شناسایی و برخورد قانونی با آنها را دارد. به دلیل اینکه ما متوجه غیبت مشمولان یا فرار از خدمت می شویم پیگیری های لازم را براساس قانون انجام می دهیم.
به گفته او کلانتری ها در قانون جدید در صورت اعلام مکان مشمول غایب موظف هستند برای بازداشت این فرد وارد عمل شوند: البته قبل از دستگیری برگه اخطار قرمز از طریق کلانتری محل برای فرد غایب ارسال می شود.
سردار صدرالاسادات درباره احتمال موازی کاری با دژبانی هم گفت: این قانون نافی وظیفه دژبانی نیست. آنها هم وظیفه خود را انجام می دهند. اما ما به کلانتری مشخصات مشمولان غایب و فراری را می دهیم و آنها برای بازداشت اقدام می کنند.
آنطور که رییس سازمان وظیفه عمومی می گوید، اطلاعات مشمولان غایب و فراری برای این سازمان مشخص است: ما می دانیم چه کسانی غایب یا فراری هستند. اطلاعات آنها را از مراکز مختلف داریم. قبلا هم این اتفاق می افتاده است، اکنون هم می افتد، در آینده هم غایبان و فراری ها بازداشت می شوند.
اما چه کسی غایب و چه کسی فراری است؟ طبق قانون جدید نظام وظیفه مشمولانی که سه ماه بعد از ورود به سن مشمولیت، تکلیف سربازی یا معافیت از آن را مشخص نکنند غایب محسوب می شوند. به ازای این سه ماه هم، سه ماه باید اضافه خدمت داشته باشند.
اگر این مدت به 6ماه برسد، شش ماه اضافه خدمت وجود دارد. غیبت بیش از 6 ماه هم آن مشمول را فراری محسوب می کند و علاوه بر 6 ماه اضافه خدمت، دادگاه هم درباره او تصمیم گیری می کند.
4747