روایت صوتی هفت اثر کلاسیک زبان پارسی آماده انتشار شده و به زودی از سوی خانه هنرمندان ایران منتشر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، شاهنامه فردوسی، بوستان سعدی، دیوان صائب تبریزی، دیوان حزین لاهیجی، دیوان بیدل دهلوی، دیوان عمان سامانی و تذکره الاولیا عطار نیشابوری هفت اثری هستند که هر کدام را یکی از شاعران یا ادیبان معاصر خوانده و نسخه صوتی آن آماده انتشار شده است.

تذکره الاولیا تنها متن منثور این مجموعه است که در برگیرنده شرح زندگی، مرگ و کرامات عارفان است. شاهنامه فردوسی متعلق به سبک خراسانی، بوستان سعدی متعلق به سبک عراقی و آثار صائب، حزین و بیدل هم به سبک هندی تعلق دارند.
دیوان عمان سامانی هم یکی از آثار مکتب بازگشت است که پس از سبک هندی مدتی در ایران رواج یافت.

شاهنامه فردوسی را میرجلال‌الدین کزازی روایت کرده که مدت زمان آن 127 دقیقه است. دیوان صائب تبریزی و تذکره الاولیا دو اثر این مجموعه هم به روایت ساعد باقری آماده شده است. مدت زمان روایت صوتی دیوان صائب تبریزی177 ساعت و تذکره الاولیا 48 ساعت و نیم است.

علی موسوی‌گرمارودی شاعر، روایت بوستان سعدی را در 12ساعت و 18 دقیقه به عهده داشته و سهیل محمودی شاعر هم راوی دیوان حزین لاهیجی در 62 ساعت بوده است.

دیوان بیدل دهلوی را زنده یاد سید حسن حسینی در 142 ساعت روایت کرده و زنده یاد محمود شاهرخی هم راوی دیوان عمان سامانی در2 و نیم ساعت یوده است.

خواندن اشعار شاعران کلاسیک و ارئه آن به صورت آلبوم‌های صوتی پیش از این نیز در ایران سابقه داشته، اما معمولا این تلاش ها در حد خواندن تعدادی از اشعار شاعران کلاسیک ایران یا یک اثر بوده است. دو آلبوم خوانش اشعاری از مولوی و حافظ ،از جمله کارهایی است که زنده یاد احمد شاملو شاعر در این حوزه انجام داده است.

برخوانی بهمن فرسی نمایشنامه‌نویس از شاهنامه فردوسی هم یکی دیگر از آثاری است که پیش از این منتشر شده است. خانه شاعران ایران هم زمانی دست به ضبط آثار شاعران کلاسیک به روایت شاعران معاصر زده‌بود.

 خانه هنرمندان ایران که پیش از این نیز لوح فشرده تئاترهای مجموعه ایرانشهر را منتشر کرده بود، حالا به سراغ گنجینه‌های زبان و ادب پارسی آمده و نظر می‌رسد برای این حوزه نیز برنامه‌های خاصی را تدارک دیده است. مدیرعامل خانه هنرمندان ایران مجید سرسنگی‌است.


5757

منبع: خبرآنلاین