ابوالفضل کریمی: آیا CueCat را به یاد میآورید، همان بارکدخوانی که قرار بود خوانندگان مجلات و روزنامهها را با اسناد دیجیتال پیوند دهد. درست است که CueCat رفته رفته به فراموشی سپرده شده، اما ظاهرا مایکروسافت قرار است کار مشابهی را انجام دهد، چرا که تصور میکند این ایده که با استفاده از اسکنرهای دیجیتال اسناد چاپ شده را به محتوای آنلاین تبدیل کنیم، منطقی و قابل اجرا است.
به گزارش سی.نت، شما میتوانید برچسبهای مایکروسافت را مانند cuecat 2.0 تصور کنید که در این زمان احتیاج به تجهیزات خاصی ندارد. به جای آن برچسبها، مایکروسافت از یک دوربین تلفن همراه برای اسکن کردن بارکد استفاده میکند و سپس، محتوای دیجیتال روی تلفن همراه نمایش داده میشود.
مارجا کوپمانس، مدیر بازاریابی واحد start-up accelerator مایکروسافت در این باره گفت: «این برچسبها ابرلینکهای دنیای فیزیکی به حساب میآیند».
برچسبها میتوانند هرچیزی را از یک صفحه وب به یک بروشور آنلاین یا یک کارت تجاری الکترونیکی ارتباط دهند. برای مثال، مجله Golf Digest از این برچسبها استفاده میکند تا مستقیما به ویدیوهای یوتیوب مرتبط شود و مستقیما توسط گوشیهای هوشمندی چون آیفون مشاهده شوند. این روش به مجلات امکان میدهد نه تنها مطالب خود را بنوسیند، بلکه بتوانند ویدیوهای آموزشی را نیز نشریات خود بگنجانند.
برای خواندن این برچسبها، کاربر کافی است یک نرمافزار کوچک را روی تلفن همراه خود دانلود کند. مایکروسافت نیز تلاش کرده است دسته گستردهای از تلفنهای همراه را پشتیبانی کند؛ از تلفنهای جاوایی گرفته تا گوشیهای هوشمند مانند ابزارهای ویندوزموبایل ، بلکبری و حتی آیفون.
استفاده از این برچسبها چند سال پیش در آزمایشگاههای مایکروسافت آغاز شد و اکنون به یک واحد شروع منتقل شده تا به یکی از جدیدترین محصولات تجاری این شرکت تبدیل شود. از آنجا که شرکتها و ناشران خودشان میتوانند برچسبهای خود را نصب و راهاندازی کنند، گروه برچسبگذاری مایکروسافت به طور باورنکردنی کوچک است.
مدل تجاری آن نیز تا حدی ناواضح است .مایکروسافت هیچ هزینهای از خوانندگان یا شرکتهایی که میخواهند این برچسبها را تولید کنند، نمیگیرد.
کوپمانس گفت: « شما فقط به 50 درصد از این پروژه نگاه میکنید. این برچسبها در هر زمینهای، از مجلهها گرفته تا نشریات زرد ایتالیایی در ایستگاههای تراموای ایتالیا مورد استفاده قرار گرفتهاند. ما معتقدیم سرویس پایهای که هماکنون ارائه میدهیم، رایگان خواهد بود، البته مایکروسافت ممکن است برای بعضی از سرویسهای پیشرفتهتر از کاربرانش هزینه دریافت کند».