علی وکیلی در خصوص زلزله دیشب تهران، بیان کرد: رفتار مردم رفتار صادقانهای بود. مردم همدیگر را به خونسردی و حفظ آرامش دعوت میکردند و شاهد هجوم دلهرهآفرینی که بحران را تشدید کند، نبودیم بلکه حس مسئولیتی در رفتار مردم بود. از نظر من زلزله دیشب زلزله مدیریتی را به ما نشان داد.
وی گفت: اتفاق دیشب پس لرزه نظام مدیریت بحران بود. ما هیچ آمادگی از لحاظ مدیریتی برای یک بحران بزرگ در تهران را نداریم. در کرمانشاه و سایر موارد نیز همین اتفاق افتاد و این ضعف مشاهده شد. ما مشکل محدودیت امکانات نداریم بلکه مشکل ما تعدد دستگاههای دخالتگر است. از سوی دیگر نبود اطلس رفتار مدیریتی در بحران و نداشتن معماری بحران مناسب از دیگر مشکلات ما در این حوزه است. رفتار مدیریتی ما با کاستیهای اساسی روبرو است.
وی ادامه داد: ما نیازمند اطلس بحران هستیم و از مدیران رفتار اطلسی را انتظار داریم. بخشی عمل کردن، بخشی تصمیم گرفتن و بخشی واکنش نشان دادن خودش بر بحران میافزاید و دیشب شوک بزرگی بود. هر واحد باید به صورت آنی تصمیم بگیرد و به صورت سیستمی در تمام شبکه نظام مدیریتی اجرایی شود. باید این تصمیم مورد پذیرش قرار گیرد و همچنین به اجرای آن توجه شود. ما به یک نظام مدیریتی و شبکهای در ارتباط با بحران همچنان دست پیدا نکردهایم و ضعف اساسی ما، ضعف مدیریتی است.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما باید معماری بحران را در رفتار مدیرانمان حل کنیم و باید اجماعی در نظام مدیریتی ما در رابطه با اینکه چه کسی تصمیم نهایی را بگیرد و چه کسی آن را اجرا کند و میزان اختیارات هر یک از دستورات در هنگام بحران چقدر است، شکل بگیرد. بخشی از این اقدامات باید به صورت هوشمند عملی شود و بخشی از این اقدامات باید به صورت مهندسی و در اتاقهای تصمیم اتخاذ شود. این موارد ضرورتهایی است که تا زمانیکه به آنها نپردازیم الزامات مدیریت بحران از ما سلب است.
دیگر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به زلزله چهارشنبهشب تهران گفت: در واقع عاقلانهترین کار برای مواجهه با زلزله این است که مردم آگاهیهای لازم را کسب نموده و باور داشته باشند که پدیدهای به نام زلزله وجود دارد. ما باید به بحث مقاومسازی مانند کشورهای زلزلهخیز توجه داشته باشیم.
خود مردم به جای رشوه دادن باید مدعی مقاومسازی باشند
غلامرضا حیدری در خصوص زلزله دیشب تهران، بیان کرد: من خودم دیشب در هنگام زلزله تهران نبودم. اکنون که خبرها را دنبال میکنم مطلع شدم که این زلزله بیشترین ریشتری بوده که اتفاق افتاده و خساراتی هم نداشته است. با توجه به این که پس لرزههای زیادی هم داشته این امر میتواند شاهدی باشد که زلزلهای با قدرت بیشتر اتفاق نیفتد.
وی گفت: از نظر علمی آخرین یافتهها نشان میدهد که نمیتوان زلزله را پیشبینی کرد. در کشورهای زلزلهخیز برای مقابله با آسیبهای زلزله از مقاومسازی ساختمانها استفاده کردهاند. ساختمانهایی که نسبت به زلزله مقاوم هستند تخریب نمیشوند و برای ساکنین مشکلی ایجاد نخواهند کرد؛ بنابراین ما نیز باید به بحث مقاومسازی توجه ویژه کنیم؛ لذا به جای اینکه مردم به نظام مهندسی و شهرداریها مراجعه کنند و خدای نکرده با دادن رشوه بخواهند از رعایت استانداردها فرار کنند خود مردم باید مدعی مقاومسازی باشند. درست است که مقداری هزینه این امر بالا است اما این علمیترین کاری است که در کشورهای زلزلهخیز برای پیشگیری از آسیبهای زلزله انجام میشود.
وی افزود: نکته دیگری که مردم باید به آن توجه داشته باشند این است که در هنگام وقوع زلزله آرامش خود را حفظ کنند. در زلزله دیشب تعدادی از افراد که مصدوم شدند بر اثر ازدحام در هنگام فرار بوده است؛ لذا مردم باید آرامش خود را در این مواقع حفظ کنند.
همچنین باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از استاندار تهران نوشت: مردم آرامش خود را حفظ کنند و به هیچ وجه به شایعات توجه نکنند، طبق قانون، مدیریت بحران شهر تهران بر عهده شهرداری تهران است. مديران استان تهران تا عادی شدن شرايط، حق خروج از استان تهران را ندارند.
۴۷۲۳۷