به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ زلزله ۵.۲ ریشتری ملارد، اهالی چند شهر را به خیابان کشاند؛ انبوهی از مردم بیشتر شهرهای استان البرز و تهران شب را در خیابان خوابیدند و بسیاری در صبح به زیر سقف خانه ها برنگشتند. همچنین بسیاری از مردم در مراکز ورزشی اقامت کردند.
اورژانس همچنین امار فوتیها و مصدومان زلزله را به شرح زیر اعلام کرد
خطر وقوع زلزله ۷ ریشتری با فعال شدن گسل ماهدشت
تسنیم نوشت: رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی میگوید:گسل ماهدشت احتمالا با توجه به تهاتری که با گسلهای دیگر همچون گسل ایپک و اشتهارد دارد باعث زلزله بزرگتری در تهران و البرز شود.
محمد شکرچیزاده با اشاره به زلزله دیشب در تهران و البرز و بیان اینکه " این زلزله نتیجه فعال شدن گسل ماهدشت در جنوب کرج بود" اظهار کرد: گسل ماهدشت در کنار گسلهای ایپک و اشتهارد با بزرگای 7 تا 8 ریشتر واقع شده و احتمال زیادی وجود دارد که آنها را فعال کند.
وی با یادآوری اینکه حداکثر شتابی که دریافت کردیم از ایستگاه مرز آباد کرج با شتاب 196 سانتیمتر بر مجذور ثانیه بوده که نزدیک دو دهم شتاب ثقل را دارد که شتاب نسبتا بزرگی است، تاکید کرد: چنانچه گسل ایپک و اشتهارد بر اثر گسل ماهدشت فعال شده باشند، خطر جدی تهران و البرز را تهدید میکند.
ترافیک در جادههای منتهی به تهران روان است/لغو طرح زوج و فرد از در منازل
رییس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور آخرین وضعیت راههای کشور را تشریح کرد و گفت: در حال حاضر ترافیک در جادههای منتهی به تهران روان است.
سرهنگ نادر رحمانی درباره وضعیت راهها بویژه در تهران، البرز و استانهای همجوار با توجه به وقوع زلزله در شب گذشته اظهار کرد: درحال حاضر هیچ محوری ترافیک سنگین و نیمه سنگین ندارد و بار ترافیکی در همه نقاط روان است.
وی افزود: شاهد هیچگونه مداخلات جوی نیز نیستیم و ترافیک در مسیرهای منتهی به تهران، جاده هراز و چالوس روان است و مشکلی وجود ندراد.
به گفته رییس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور، طرح زوج و فرد از در منازل در تهران لغو و همانند پنجشنبههای عادی تا ساعت 13 در محدوده طرح ترافیک اعمال میشود.
وضعیت ترافیکی معابر تهران، ۱۱ ساعت پس از زلزله ۵.۲ ریشتری و استرس دیشب
زلزله ۵.۲ ملارد در راستای زلزله ویرانگر نیم قرن پیش بوئینزهرا
دکتر مهدی زارع، استاد پژوهشگاه زلزله شناسی درباره این زلزله در یادداشتی در خبرآنلاین نوشت: پهنه زلزله 5.2 ریشتری 29-9-96 در ملارد، گسل ماهدشت جنوب کرج در غرب سامانه گسل شمال تهران با طول تقريبي 100 كيلومتر، گسلي فعال است که متوسط دوره بازگشت زلزلههاي روي اين گسل حدود سه هزار و پانصد سال است. ممكن است زلزله 1177 ميلادي (شرق بوئین زهرا- اشتهارد) ناشي از فعاليت اين سامانه گسلی بوده باشد.
به نوشته او زمینلرزه باستانی در حدود ۳۲۰۰ سال قبل در اثر جنیایی این گسل رخ داده است. گسل شمال تهران توان ایجاد زمینلرزههای با بزرگای بیش از 7 تا 7.5 را دارد. بر اساس شواهد از وقوع زمینلغزشهای بزرگ روی این گسله میتوان رخداد توان لرزهزایی- با بزرگای 7.5 تا 7.8 را نیز برای گسل شال تهران لحاظ کرد.
زلرع نوشت: زلزله 1341 بوئینزهرا (7.2 ریشتر) با پسلرزههای مهمی (نظیر پسلرزه 13/7/1341 با بزرگای 5.5=mb) همراه بود. پهنه رومرکزی زلزلههای مهم تاریخی (بهویژه زلزله 556) دقیقاً در ادامه روند لرزهای بوئینزهرا (به سوی خاور ناحیه زلزله زده در سال 1341)، واقع بوده است. علاوه بر آن با مقايسه روند خاوری- باختری لرزهای میتوان به لرزه خیزتر بودن روند خاوری- باختری در این ناحیه (نسبت به راستاهای شمال خاور- جنوب باختر و شمال باختر- جنوب-خاور) پی برد.
زلزله شب گذشت تهران، به روایت زمین شناسی آمریکا
اما زمین شناسی آمریکا زلزله شب گذشته ملارد را ۴.۹ ریشتر، در عمق ۱۰کیلومتری سطح زمین اعلام کرده است؛
گلایه هاشمی از عدم اجرای مصوبات شورا و مجلس برای مقاوم سازی ساختمانها
ایسنا نوشت: رییس شورای شهر تهران با بیان اینکه برای مقاومسازی تهران مصوبات زیادی داریم، گفت: آنچه که مهم است اجرا و عمل به این مصوبات است.
محسن هاشمی صبح امروز در حاشیه بازدید از ستاد بحران شهرداری تهران با حضور در جمع خبرنگاران، گفت: براساس اسناد بالادستی 86 ارگان در شهر تهران در موضوع زلزله و حل مشکلات آن دخیل هستند.
وی با بیان اینکه مصوبات زیادی در شورا و مجلس شورای اسلامی در خصوص مقاوم سازی بناها تصویب شده است اما باید به صورت جدی اجرایی شود، اظهار کرد: در سطح شهر تهران باید سرمایهگذاری را به جای آنکه به باغات ببریم به سمت بافتهای فرسوده سوق دهیم.
رییس شورای شهر تهران با بیان اینکه ساختمانهای ناپایدار در سطح شهر شناسایی شدند که باید به مالکان آنها فشار آورده شود تا نسبت به ایمنسازی آنها اقدام شود، گفت: ساختمانهایی همچون مدارس، بیمارستانها و ... لازم است که بازسازی و مقاوم سازی شوند و اتفاقات خوبی در این زمینه رخ داده، اما ناکافی است و باید جدیتر به این امر توجه شود.
هاشمی یادآور شد: مسئولان مختلف شهر اعم از آبفا، اداره گاز و غیره طرحهای خوبی برای پیشگیری و کمک رسانی در زمان بحران در شهر تهران دارند که به دلیل مشکلات عمدتا اعتباری، اجرایی نشده یا به طور ناقص اجرایی شده است که امیدواریم دولت و مجلس زلزله تهران را جدیتر از آن چیزی که هست باور کنند.
ادامه آماده باش نیروهای شهرداری در پی زلزله شب گذشته
مدیرکل دفتر شهردار تهران و شهردار شب گذشته پایتخت از ادامه آماده باش نیروهای امدادی خبر داد.
کرکه آبادی با بیان اینکه ستاد مدیریت بحران شهر تهران ظرف پنج دقیقه بعد از وقوع زلزله تشکیل شد، گفت: شب گذشته بنا بر تصمیم ستاد بحران، تمامی بوستانها و در سولههای مدیریت بحران در شهر تهران به روی مردم باز شد تا افرادی که از ترس زلزله به خیابانها آمده بودند بتوانند در محلی امن به سر ببرند.
وی با بیان اینکه بامداد امروز تمامی تصمیمات ستاد بحران توسط رسانهها اطلاعرسانی شد، اظهار کرد: تمامی واحدهای شهرداری تهران در وضعیت آماده باش قرار دارند.
مدیرکل دفتر شهردار تهران که شب گذشته در زمان وقوع زلزله شهردار شب نیز بود، گفت: زلزله شب گذشته مانور بسیار خوبی برای نیروهای ستاد بحران تهران، کشور و شهرداری بود تا تواناییهای خود را محک بزنند و همچنین نسبت به شناسایی عملیاتی، کاستیهای خود را جبران کنند.
کرکه آبادی با بیان این که آماده باش نیروهای امدادی و عملیاتی شهرداری تهران همچنان پابرجا است، ادامه داد: البته این به معنای این نیست که مردم احساس خطر کنند، اما لازم است که نیروهای امدادی در حالت آماده باش، باشند.
عقل سلیم حکم میکند فرض کنیم زلزله ملارد، پیشلرزه تهران بوده
مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: گسل اشتهارد گسل جوانی است و قبلا هم سابقه زمین لرزههای شدید از طریق این گسل وجود داشته است.
علی بیتالهی گفت: دو فرضیه برای زلزله ۵.۲ ریشتری ملارد متصور هستیم؛ یکی اینکه زلزله اصلی همان زمین لرزه ۵.۲ ریشتری بوده و لذا پسلرزههای بعدی کمتر خواهد بود. فرضیه دیگر این است که این ۵.۲ ریشتر پیشلرزهی زمینلرزهی شدیدتری است. گسلهای غرب و دیگر گسلهای اطراف تهران نزدیک به یکدیگر است.
۴۷۴۷
نظر شما