بسیاری از تحقیقاتی که پیشازاین انجامشده، به طبقهبندی میکروبهای روده پرداختهاند، اما تاکنون اطلاعات ناچیزی درباره تعاملات میکروبیوم موجود در روده بهدستآمده است.
در این تحقیقات 12 نوع باکتری موجود در روده انسان که با بروز بیماریهایی مانند دیابت، سندروم روده تحریکپذیر، بیماری کرون و سرطان کولون ارتباط دارند، انتخاب شدند. سپس هر باکتری تنها با یکگونه دیگر جفت شد و تعامل آنها موردبررسی قرار گرفت.
این بررسی برای تمام حالتهای ممکن با استفاده از 12 گونه باکتری انجام شد و اطلاعات مربوط به تعاملات جفتی این باکتریها گردآوری شد. سپس این اطلاعات به همراه اطلاعات اختصاصی هریک از باکتریها برای توسعه یک مدل پویا مورداستفاده قرار گرفت تا رفتار آنها در یک اجتماع میکروبی با تنوع گونهای، پیشبینی شود. بر اساس این تحقیقات، اطلاعات مربوط به تعاملات جفتی، برای پیشبینی نحوه تشکیل اجتماعات بزرگ میکروبی کافی است.
به گفته محققان هدف آنها از انجام این تحقیقات درک قواعد ناظر بر حیات میکروبها در اجتماعات بزرگ، نحوه دستیابی به پایداری و واکنش آنها به آشفتگی است. محققان امیدوارند با مطالعه این قواعد بتوانند تعاملات بین میکروبها را بدون انجام آزمایشات طولانی و دشوار و تنها با استفاده از ابزارهای محاسباتی، با سرعت و دقت بالا پیشبینی کنند. همچنین با استفاده از این اطلاعات میتوان نحوه آسیب رساندن پاتوژنها به اجتماعات میکروبی و نحوه مقابله با آن را نیز بررسی کرد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Molecular Systems Biology منتشرشده است.
5656