ما در برخورد با پدیده‌های پیرامونی عاشق پیش داوری هستیم و برای همین هم هرگز نمی‌توانیم آثار خلق شده در حوزه‌های مختلف بویژه ادبیات را بدون پیش داوری و به طور خاص و خالص برخورد کنیم.

به گزارش خبرآنلاین، قیصری با بیان اینکه فضای ادبی در کشور ما متاثر از فضای سیاسی - اجتماعی است و به شدت هم اتمسفر جولان آدم‌های کم ظرفیتی است؛ معتقد است که در برخورد با پدیده‌های پیرامونی عاشق پیش داوری هستیم و برای همین هم هرگز نمی توانیم آثار خلق شده در حوزه‌های مختلف بویژه ادبیات را بدون پیش داوری و به طور خاص و خالص برخورد کنیم.

مجید قیصری، که به بهانه رونمایی و نقد تازه ترین اثر داستانی‌اش «زیرخاکی» امروز عصر (سه شنبه) میهمان «کافه خبر» بود با اشاره به فضای کلی حاکم بر کشور از نبود نگاه بلند مدت و سرمایه گذاری در حوزه ادبیات و تربیت نویسندگان صاحب سبک و خلاق، انتقاد کرد و گفت: به نظر می‌رسد از آنجا که نویسنده با «فکر» زنده است و با فکر زندگی می‌کند و در چنین فضایی منتقد و مستقل خواهد بود، اراده‌ای برای کشف و تربیت استعدادهای نویسندگی وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه داستان‌هایش را بر اساس تجربه های زیستی و ایده هایی که در زندگی روزمره به دست می‌آورد، خلق می‌کند، تاکید کرد: نمی‌توان نسخه خاصی برای داستان نویسی صادر کرد، من معتقدم هر داستانی باید یک «قصه خواندنی» داشته باشد و اگر چنین بود، آن را داستان می‌دانم.

قیصری همچنین با تاکید بر این نکته که «صبر» برای نویسندگان نو قلم و خلق آثار جدید بسیار کارگشاست، گفت: نوشتن برای من، محصول تجربه شخصی است و بعد از این همه سال هنوز هم برای نوشتن هر داستانی، با اضطراب دست به قلم می شوم.

وی در عین حال ادبیات جنگ را ادبیاتی با همه تلخی‌ها و شیرینی‌های وقایع حین و بعد از آن توصیف کرد و گفت: اصولا من وارد حوزه‌هایی می‌شوم که خلاء آن را می‌بینم و اگر نویسندگان دیگر در این حوزه فعال شوند، من هم دیگر در این میدان مین گام بر نخواهم داشت.


6060

منبع: خبرآنلاین