تلسکوپ فضایی کپلر موفق به کشف سیاره‌ای گازی و هم‌اندازه زحل در فاصله 200 سال‌نوری از زمین شده که در مرکز منظومه‌اش، دو کوتوله نارنجی و سرخ هر 41 روز به‌دور یکدیگر می‌چرخند.

به گفته اخترشناسان، چشم‌انداز آسمان در این سیاره مشتری‌مانند شبیه به یکی از مشهورترین صحنه‌های جنگ ستارگان است، جایی‌که لوک اسکای‌واکر به روی تپه‌ای شنی روی سیاره تاتویین ایستاده و منظره غروب دو خورشید را در افق تماشا می‌کند.


به گزارش نیوساینتیست، این سیاره کپلر16ب (kepler 16b) نام گرفته و 95برابر از زمین سنگین‌تر است. در مرکز منظومه‌اش، دو ستاره قرار گرفته اند، یک کوتوله نارنجی با 69% جرم خورشید و یک کوتوله سرخ با 20% جرم خورشید که فاصله‌شان از یکدیگر نصف فاصله عطارد از خورشید است. با این حساب، این دو ستاره حدود 0.2 واحد نجومی یا 30 میلیون کیلومتر از یکدیگر فاصله دارند و هر 41 روز یک‌بار به دور یکدیگر می‌چرخند.

از دید سیاره کپلر16ب، این دوستاره حداکثر 20درجه از یکدیگر فاصله می‌گیرند و البته طلوع و غروب دو خورشید در آسمان این سیاره زیباترین منظره قابل‌مشاهده نیست، چراکه این دوستاره هر ماه یک‌بار از مقابل یکدیگر عبور می‌کنند. چشم‌انداز عبور کوتوله سرخ از مقابله ستاره بزرگ‌تر نارنجی یا پنهان‌شدن آن پشت ستاره اصلی به‌مراتب شگفت‌انگیزتر است.

 

5353

منبع: نیوساینتیست

برچسب‌ها