در حالی که بر اساس نتیجه بررسیهای معاونت مطالعات و تحقیقات سازمان ملی جوانان، موضوع ازدواج در رده چهارم مهمترین دغدغهها و نگرانیهای جوانان کشور قرار دارد و مسئولان نیز همواره به دنبال راهکارهایی برای افزایش آمار ازدواج بودهاند، به گفته مدیر کل فرهنگی و اجتماعی سازمان ملی جوانان کشور، در 10 سال گذشته پدیده طلاق 134 درصد رشد داشته است در شرایطی که رشد ازدواج تنها 56 درصد بوده است.
به گزارش مهر، مجید امیدی در نشستی با کارشناسان فرهنگی اجتماعی مازندران در استانداری، رشد ازدواج را 56 درصد اعلام کرده و افزود: با از بین رفتن قبح طلاق، هویت و اصالت خانواده در جامعه نابود خواهد شد.
مدیر فرهنگی جوانان کشور تحکیم خانواده را از دغدغههای مهم دستگاههای مربوطه برشمرده و در ادامه اذعان داشت: در حوزه خانواده دولت باید بیشتر حضور یابد و با برنامهای هدفمند با مشکلات و موانع ازدواج روبهرو شود.
وی جوانان را سرمایههای اجتماعی خواند و تأکید کرد که اگر برای آینده جوانان برنامه اصولی با آمیزههای دینی اجرا نشود شاهد بحران فرهنگی جوانان خواهیم بود.
این مسئول فرهنگی، با بیان این که بعضی از مراکز مشاورهای به واسطه بیمحتوایی و نگاه مادی و سودآوری در امر خانواده چالشزا هستند، تصریح کرد: مراکز مشاورهای در حوزه جوانان باید جدیتر وارد عمل شوند چون دشمن هویت جوانان را مورد هدف قرار گرفته است.
مدیر کل فرهنگی و اجتماعی سازمان ملی جوانان کشور همچنین با اظهار این که برای ارائه کارها باید سعی شود از مدل و طراحیهای ایرانی و اسلامی بهره گرفته شود و در تحکیم خانواده گام برداشت، اینگونه اظهار کرد که امروزه دشمن با هزینههای هنگفت به فرهنگ و هویت ما شبیخون میزند و جوانان را به بیراهه میکشاند.
اما با نگاهی به وضع موجود جامعه به نظر میرسد بیشتر شرایط فرهنگی و اجتماعی جامعه در ازدواج نکردن جوانان و از سوی دیگر رشد پدیده طلاق تأثیرگذار است تا موارد دیگر؛ به طوری که اخیراً بررسیهای گروه پژوهشی آسیبهای اجتماعی دانشگاه شهید بهشتی نشان داده که یک ازدواج متوسط و معمولی در تهران دستکم 30 میلیون تومان هزینه دارد و همین امر تأثیر مستقیمی بر افزایش سن ازدواج در پایتخت داشته است.
همچنین در تحقیقاتی که این گروه دانشگاهی صورت داده، مشخص شده که افزایش بیرویه هزینههای زندگی یکی از اصلیترین عوامل کاهش تمایل جوانان در آستانه ازدواج محسوب میشود. طبیعی است در چنین شرایطی صرفاً توصیه به ازدواج کردن، اعطای وامهایی با مبلغ کم و حتی طرحهای سازمان ملی جوانان از جمله ایجاد بنگاههای همسریابی بیتأثیر خواهد بود و نیاز است تمهیدات اساسیتری در این باره اندیشیده شود.