فعالیت‌های مغزی ما هنگام دیدن بازی‌ و مهارت‌های بازیکنان تیم محبوب‌مان با زمانی که بازی حریف را تماشا می‌کنیم متفاوت است و باعث می‌شود ارزیابی ما از قدرت تیمی که دوستش داریم، اغراق‌آمیز باشد.

محبوبه عمیدی: فردا تیم محبوبتان (استقلال یا پرسپولیس) بازی دارد و شما از همین حالا یک بهانه قابل‌قبول برای اینکه چرا فکر می‌کنید همیشه بهترین است، خواهید داشت. این مغز شماست که شیوه متفاوتی را برای درک حرکات و مهارت‌های بازیگران مورد علاقه‌تان نسبت به تیم حریف به کار می‌گیرد و باعث می‌شود همیشه، حتی زمانی که شکست سختی خورده، فکر کنید بهترین است.

به گزارش نیوساینتیست، پاسکال مولنبرگز از دانشگاه کوئینزلند در بریزبن، استرالیا برای انجام این تحقیق 24 داوطلب را به دو گروه متفاوت تقسیم کرد و از آنها خواست در مورد سرعت حرکات دست دو بازیکن بیسبال که یکی از آنها از تیم حریف بود، قضاوت کنند. همان‌طور که انتظار می‌رفت، اغلب داوطلبان تبعیض قائل شدند و هنگام قضاوت گفتند که بازیگر تیم آنها حرکات دست سریع‌تری داشته، این نتایج حتی زمانی که سرعت حرکات کاملا یکسان بودند نیز صدق می‌کرد.

شگفت آور بود اما اسکن‌های مغزی که در هنگام این آزمایش انجام شدند، نشان می‌دادند این تبعیص از تفاوت در فعالیت‌های مغزی هنگام دیدن حرکات دست ناشی می‌شود نه زمانی که مشغول به تصمیم گرفتن برای اعلام نتیجه است!

لوییس نیومن، روانشناس دانشگاه موناش در ملبورن، استرالیا می‌گوید: «این تحقیق یک قدم بزرگ در راه شناخت مکانیزم مغزی‌یی که به واسطه آن انسان گروه‌های اجتماعی‌ متعددی مانند خودی‌ها و غیرخودی‌ها را تعریف می‌کند، برداشته و به ما کمک می‌کند درک بهتری از علل و عوامل نژادپرستی و تبعیض داشته باشیم».

 53273

منبع: نیوساینتیست

برچسب‌ها