اولین ارتباط پژوهشگران ژاپنی با مرودشت به سال ۱۳۳۷ هجری خورشیدی باز می‌گردد، سالی که کاوش‌های گروه باستانشناسی دانشگاه توکیو در این منطقه آغاز شد و بیش از نیم قرن ادامه یافت.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از ایبنا، کتاب «ایل، ده و شهر در ایران» به مرودشت و روستاهای آن در گذر پنجاه سال می‌پردازد. این کتاب از سوی گروه پژوهشی مرودشت: آکیرا گوتو، ریوئیچی هارا، هیروکو نانری، کیوان عبدلی با اِشراف: آکیرا گوتو و با ترجمه کیوان عبدلی منتشر شده است.

این کتاب ثمره بیش از چهل سال فعالیت‌های پژوهشی گروهی از کارشناسان ژاپنی در منطقه مرودشت استان فارس است. اولین ارتباط پژوهشگران ژاپنی با مرودشت به سال ۱۳۳۷ هجری خورشیدی باز می‌گردد، سالی که کاوش‌های گروه باستانشناسی دانشگاه توکیو در این منطقه آغاز شد و بیش از نیم قرن ادامه یافت.

تداوم این کوشش برای چنین مدت طولانی‌ای دستاوردهای فراوانی داشته که یکی از آن‌ها جمع‌آوری اسناد و مدارک متعدد طی این مدت است. از این‌ رو مقاله‌های این کتاب را که به وسیله اقتصاددانان یا جامعه‌شناسان تدوین شده شاید بتوان نوعی سند تاریخی هم تلقی کرد. در این دوره سیاست و اقتصاد ایران دستخوش تحولی عظیم و شگرف شد که این مقاله‌ها جلوه‌ه‌ایی از این تحولات در منطقه مرودشت را ثبت و بررسی کرده و هم‌زمان تلاش کرده تصویری کلان از این دوره ارائه کند.

کتاب «ایل، ده و شهر در ایران» از سوی انتشارات نگارستان اندیشه منتشر شده و مرهون دکتر هاشم رجب‌زاده است.

۲۵۹

   

منبع: ایبنا