به گفته یک کارشناس تغذیه، به عنوان یک ترفند توصیه می‌شود که دیابتی‌ها میوه را به‌ تنهایی مصرف نکنند. ترکیب میوه با یک منبع پروتئین یا چربی سالم مثل همراهی مصرف میوه با چند عدد بادام، گردو یا حتی ماست، باعث کاهش سرعت جذب قند میوه می‌شود.

فاخره بهبهانی: مسعود فیروزکوهی، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی، در گفت‌وگو با خبرآنلاین می‌گوید: میوه‌های تابستانی با وجود خواص فراوان، حاوی قند طبیعی فروکتوز  هستند و به جهت میزان این قند و قابلیت جذب آن، مبتلایان به دیابت باید آگاهانه و گاه با احتیاط و حتی محدود از آن‌ها استفاده کنند.

میوه‌های کم‌قند را بشناسید

قطعا میوه‌های با قند پایین‌ تر  برای دیابتی‌ها مناسب‌ تر هستند. آلبالو، گیلاس، هلو، زردآلو، شلیل و خیار از میوه‌های تابستانه با قند کمتر نسبت به سایر میوه‌ها هستند. البته خربزه، طالبی و هندوانه هم جزو میوه‌های جالیزی کم قند به نظر می‌ آیند، ولی شاخص گلیسمی بالایی دارند، یعنی قند خون را سریع بالا می‌برند، پس دیابتی‌ها باید به مقدار کم  از آن‌ها مصرف کنند. برخی دیگر از میوه‌های تابستانی به عنوان میوه‌های با قند بالاتر شناخته می‌شوند. مانند: انگور، انجیر تازه، موز رسیده، انبه و توت سفید.

با این ترفند، راحت‌تر می‌توانید میوه بخورید

به عنوان یک ترفند توصیه می‌شود که دیابتی‌ها میوه را به‌ تنهایی مصرف نکنند. ترکیب میوه با یک منبع پروتئین یا چربی سالم مثل همراهی مصرف آن با چند عدد بادام، گردو یا حتی ماست، باعث کاهش سرعت جذب قند میوه می‌شود. دیابتی‌ها بهتر است از میوه خشک یا آب‌ میوه‌ و کمپوت محصولات تابستانی به‌ دلیل غلظت بالای قند، استفاده نکنند و فقط از میوه تازه مصرف کنند. معمولاً ۲ -۳ واحد میوه در روز برای دیابتی‌هایی که توانسته اند قند خون شان را کنترل‌ کنند، توصیه می‌شود. یک واحد شامل یک عدد زردآلوی بزرگ، نصف لیوان گیلاس یا یک قاچ کوچک هندوانه است.

تزریق انسولین به این معنا نیست که هر میزان میوه بخورید

کسانی که انسولین تزریق می‌کنند حتما آموخته اند که آن‌ها هم نباید میوه‌های تابستانی را آزادانه مصرف کنند. تزریق انسولین به این معنا نیست که هر مقدار قند از جمله میوه را می‌توان بدون محدودیت مصرف کرد. مصرف میوه‌های شیرین، حتی در صورت تزریق انسولین، می‌تواند باعث نوسانات شدید قند خون شود، به‌ خصوص اگر دوز انسولین دقیق تنظیم نشده باشد. وقتی بار گلیسمی در میوه‌هایی مثل هندوانه، انبه و انگور بالاست، می‌تواند قندخون را ناگهانی بالا ببرد ضمن اینکه  بخشی از قند فروکتوز ممکن است خارج از کنترل انسولین باقی بماند و در طول زمان به افزایش چربی کبد و مقاومت به انسولین منجر شود. توجه به این نکته مهم است که حذف میوه از برنامه غذایی مبتلایان به دیابت اصولی نیست و فقط باید در مصرف آن احتیاطات لازم، اجرا شود.

آیا صیفی‌جات ملین هستند؟

اما این سوال مطرح است که صیفی‌جات، بیشتر خاصیت فیبری و ملینی دارند یا ادرار آورند؟ به دلیل آن‌که میزان آب صیفی‌جات بیشتر از مواد فیبری‌شان است اغلب ادرار آورند. مصرف مداوم این میوه‌ها می‌تواند با افزایش ادرار موجب خروج سدیم و سموم مازاد بدن شده و به کاهش پرفشاری خون کمک کند و از طریق کلیه‌ها سموم را دفع کند. با توجه به این‌که محتوای فیبری (الیاف گیاهی) صیفی‌جات در مقایسه با دیگر میوه‌ها کمتر است، اما برخی افراد ممکن است پس از خوردن آن احساس نفخ را تجربه کنند، بویژه اگر با پوست مصرف شوند. این افراد می‌توانند از مقادیر کم شروع کنند و به تدریج آن را افزایش دهند.

۴۷۲۳۲

منبع: خبرآنلاین