نمایندگان مجلس قانونی را تصویب کردند که بر اساس آن، اشتغال همزمان پزشکان در بیمارستان های دولتی و خصوصی ممنوع می شود.

زهرا تالانی: هرچند این طرح با واکنش برخی پزشکان حاضر در کمیسیون بهداشت و درمان مواجه شد اما مانع تصویب طرح ممنوعیت اشتغال همزمان پزشکان در بیمارستان های دولتی و خصوصی نشد. به موجب این طرح اشتغال همزمان کارکنان ستادی وزارتخانه های بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان های وابسته، هیات رییسه دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی کشور، روسای بیمارستان ها و شبکه های بهداشتی، کارکنان ستادی دانشگاه های علوم پزشکی خدمات بهداشتی و درمانی، ادارات کل سازمان های بیمه گر، تمام شاغلین در بخش بهداشت و درمان دستگاه ها و نهادهای عمومی در بخش خصوصی تحت هر عنوان اعم از رسمی، پیمانی، شرکتی، قراردادی، موردی، کارمزدی و ساعتی ممنوع است و متخلفان برابر این قانون مجازات می شوند.

دراین باره اظهار نظرهای مختلفی وجود دارد که عمدتا در موافقت با این طرح است. در جدول زیر برخی اظهار نظرها را می بینید؛ 

نام سمت اظهار نظر
مسعود پزشکیان وزیر اسبق بهداشت و عضو کمیسیون بهداشت و درمان همه پزشکان یک جا کارکنند تا کار برای همه ایجاد شود. وقتی پزشکی بیماری را معاینه می‌کند یا او را عمل می‌کند، اگر عارضه‌ای بروز پیدا کند و پزشک در بیمارستان نباشد چه کسی پاسخگوی بیمار خواهد بود؟ کجای دنیا اجازه می‌دهند پزشکان 10 جا کار کنند که ما در این مملکت سیستم را رها کرده‌ایم؟ در اروپا، آمریکا و ترکیه هم پزشکان حق دارند یک جا کار کنند و باید پاسخگوی همان جا هم باشند.
حسن امامی رضوی معاون درمان وزارت بهداشت دو شغله بودن پزشکان باعث افت کیفیت می شود که در این صورت وظایف وزارت بهداشت با اختلال روبه رو می شود.
دکتر علیرضا مرندی وزیر اسبق بهداشت و عضو کمیسیون بهداشت و درمان تنها ضرر آن است که ممنوعیت دوشغله بودن پزشکان ممکن است برای پزشکان ناخوشایند باشد، چرا که عده‌ای از پزشکان ترجیح می‌دهند در هر دو بخش دولتی و خصوصی مشغول به فعالیت باشند که این مصوبه برای آنها محدودیت انتخاب ایجاد می‌کند.

در وهله اول پزشک از وقت بیشتری برخوردار باشد و در نتیجه نگرانی او برای بیمارانش کمتر شود؛ چرا که بالای سر بیماران خود است و نه نگران بعد شرعی موضوع است که نکند بر اثر عدم حضورش، به بیمارانی لطمه‌ای وارد شود، نه بعد وجدانی و قانونی. همچنین به دلیل تمام‌وقت شدن، با فراغ بال و دقت بیشتری به وضعیت بیمارانش رسیدگی می‌کند. این مصوبه برای دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی، محاسن بسیار زیادی دارد؛ پزشکان می‌توانند وقت بیشتری را برای وظیفه اصلی خود در دانشگاه‌ها که کارهای آموزشی و تحقیقاتی است صرف کنند و در نتیجه، سطح آموزش به شدت ارتقا پیدا می‌کند.

نادر قاضی پور نماینده ارومیه ما می خواهیم قانونی را به تصویب برسانیم که افراد تک شغلی باشند و به تبع آن کارکنان دولتی هم نباید در ساعات اداری در بیمارستان ها عمل جراحی کنند و زیرمیزی بگیرند.
سید شهاب‌الدین صدر رییس کل سازمان نظام پزشکی پیشنهادمان آن است مراحل اجرایی و آیین‌نامه‌های مربوط به منع فعالیت همزمان پزشکان در مراکز درمانی دولتی و خصوصی به صورت دقیق تنظیم شود تا اختلالی در کار مراکز درمانی دولتی ایجاد نشود. این موضوع در قانون برنامه پنج ساله پنجم نیز مطرح شده بود. پیشنهاد کردیم این اقدام در طول مدت زمانی مشخص مثلا طی پنج سال اجرا شود. وزارت بهداشت تاکنون این ماده قانونی از برنامه پنجم را اجرایی نکرده، این در حالی است که قاعدتا باید این قانون اجرایی می‌شد.
حسینعلی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت و درمان حذف این ماده خلاف ماده 32 قانون برنامه پنجم است و این بند دقیقا در برنامه پنجم آمده و اگر بخواهیم آن را حذف کنیم، نیازمند رای دو سوم نمایندگان مجلس هستیم. این موضوع در برنامه پنجم مورد بحث کارشناسی قرار گرفته بود و حذف آن تالی‌فاسد دارد. خیلی از نمایندگان و مردم از زیرمیزی‌ها و پاس دادن بیماران از بیمارستان‌های دولتی و خصوصی شاکی هستند. همین امر باعث شد که چنین حکمی در قانون برنامه پنجم لحاظ شود.
عبدالرضا مصری وزیر اسبق رفاه و عضو کمیسیون اجتماعی جامعه پزشکی مثل روپوش تن پزشکان سفید است و ما به پزشکان ایرانی افتخار می‌کنیم. طبعا باید زمینه رشد را برای افراد درستکار ایجاد کنیم و در این راستا جلوی متخلفین محدود را بگیریم. ما درصددیم قدر و منزلت افرادی که با تعهد، دلسوزی و گذشت از مواهب زندگی‌شان به مردم خدمت می‌کنند را بالا ببریم که در بخش دولتی کار می‌کنند و چشم‌داشتی به جیب مردم ندارند.
دکتر سید تقی نوربخش رئیس انجمن ارتوپدی ایران در واقع بجای تلاش در زمینه ممنوعیت اشتغال پزشکان در بیمارستانهای متعدد،باید بدنبال ریشه های این معضل بود و آنها را مرتفع ساخت. همیشه دم دست ترین راه حل ها الزاما بهترین رویکردها نیستند. باید با رویکرد ساختاری و زیر بنایی به کالبد شکافی مسئله بپردازیم. و راه حل ریشه ای برای آن توصیه کنیم.هیچ پزشکی علاقه ندارد مجموعه فعالیتهای درمانی و پژوهشی خود را در مراکز مختلف پراکنده کند. اما حال که شاهد آن هستیم که عموم پزشکان مجبور به در پیش گرفتن این رویه شده اند،لابد مشکل و مسئله ای وجود دارد.باید بجای حذف صورت مسئله به تجزیه و تحلیل این موضوع پرداخت
نعمت‌االله منوچهری عضو کمیسیون بهداشت ممنوعیت اشتغال پزشک در دو بیمارستان دولتی و خصوصی به‌طور صریح در ماده 36 بخش بهداشت و درمان برنامه پنجم بیان شده، اما تاکنون این قوانین از سوی وزارت بهداشت٬ درمان و آموزش‌پزشکی اجرایی نشده است.

47232

منبع: خبرآنلاین