عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران در آغاز مطلبش نوشته است: «ادوارد سعید این جمله معروف کارل مارکس را از کتاب هجدهم برومرولویی بناپارات در آغاز کتاب شرق شناسی خود آورده است: "شرقی ها نمی توانند خودشان را معرفی کنند، آنان باید معرفی شوند." این جمله گرچه مبالغه آمیز و حقارت بار است اما حداقل در کشف و معرفی برخی بزرگان فرهنگ و اندیشه کشورمان رنگی از واقعیت دارد. بعنوان مثال حکیم عمر خیام توسط دیگران به جهان معرفی شد و البته آنگونه که خود می خواستند یا استنباط کرده بودند.»
عضو وبلاگ نخبگان خبرآنلاین در ادامه مطلبش به مناسبت روز خیام نیشابوری نوشته است:
«خیام بر آن بود تا کسی حرف کاملا نو و جدیدی نداشته باشد نباید دست به قلم ببرد، چرا که تازه نویسی و نوآوری هنر است. در روزگاری که تکنولوژی عرصه چاپ و نشر را گسترده نموده است عمل به این توصیه علمی- اخلاقی خیام چندان ساده نیست. نکته ای که اگر رعایت شود بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. اینکه اگر کسانی که تخصص و نکته ای ندارند ساکت باشند کمک بزرگی به جهان و فرهنگ است. خیام سراینده رباعیات فلسفی در جهان هیچگاه خود را شاعر ننامید. شخصیتی که پرسشگری را از نظام هستی بنیاد نهاد و هرگز نهراسید. قریب هزار سال است که افکارو آراء بلند خیام در جهان پراکنده است و هرکس از ظن خود به تعبیر و تفسیر آن می پردازد.
برای خواندن متن کامل این مطلب، لطفا اینجا را کلیک کنید.
تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۷
دکتر محمود اسعدی در مطلب تازه خود در وبلاگ نخبگان خبرآنلاین با انتقاد از معرفی بزرگان ایران توسط دیگران، درباره شخصیت خیام نیشابوری نوشته است.
منبع: خبرآنلاین