بیداری اسلامی، تحریم ها، ایران هراسی و مرز میان نقد و سیاه نمایی، سوالاتی بود که نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در مناظره امروز به آن پاسخ دادند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در دور دوم از سومین مناظره نازدهای انتخابات ریاست جمهوری از نامزدها سوالاتی پرسیده می شد و هر یک دو دقیقه برای پاسخ به آن فرصت داشتند.


سوال: دولت شما برای حمایت و پشتیبانی از بیداری اسلامی چه برنامه ای دارد؟
رضایی:
بیداری اسلامی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی ایران است. ما مساله سوریه را هم جدی می گیریم. چرا که برخی تلاش دارند به واسطه مساله سوریه، بین ما و بیداری اسلامی فاصله بیاندازند. انشاالله تلاش می کنیم که ارتباط بیداری اسلامی با ما حفظ شود. این افتخار ما است که ما هم اکنون به سواحل مدیترانه رسیده ایم. ما اجازه نمی دهیم تهدیدی از این محل متوجه ما شود. ما باید از بعد اقتصادی هم باید این ارتباط را گسترش دهیم.


سوال: اگر تحریم ها به خاطر برنامه هسته ای کشورمان است، تحریم های اعمال شده قبل از چالش هسته ای چگونه قابل توضیح است؟
غرضی:
من به تحریم ها خیلی اهمیت نمی دهم. الان خرج کشور 40 میلیارد دلار در سال بیشتر نیست که ما می توانیم آن را در بیاوریم. اینکه فکر کنند با این تحریم ها می توانند ما را به گرفتاری بیاندازند از اشتباهات آمریکایی هاست. تحریم ها همیشه بوده است اما اثر نگذاشته است. من در تحریم زندگی کرده ام. قبل انقلاب من مبارز بودم و در تحریم بودم. بعد انقلاب هم وزیر نفت شدم که در تحریم بود. من از اول که به دنیا آمدم در تحریم بوده ام! این بازی های سیاسی نمی​تواند بر موازین ما اثر کند و کار ما را متوقف کند.


سوال: برنامه عملی دولت شما برای مقابله با ایران هراسی و اسلام هراسی چیست؟
عارف:
انقلاب ما فرهنگی بود و باید بکوشیم از طریق دیپلماسی با کشورهای دیگر سطح روابطمان را بالا ببریم و پیام صلحمان را به تمامی کشورها ارسال کنیم. ما 4 میلیون ایرانی در خارج از کشور داریم که اگر ارتباط خوبی با آنها داشته باشیم می توانند سفرای فرهنگی ما در خارج از کشور باشند اما متاسفانه کمتر از این ظرفیت استفاده کرده ایم. باید از دیپلماسی فرهنگی برای رساندن پیام صلحمان به دنیا استفاده کنیم تا ایران هراسی به ایران دوستی تبدیل شود. ما باید از ظرفیت چهره های برجسته خود در این زمینه استفاده کنیم. مثلا از جناب آقایان خاتمی که مبدع «گفت و گوی تمدن​ها بود» و آقای هاشمی که نفوذ خوبی در کشورهای اسلامی دارند در برقراری ارتباط با دیگر کشورها استفاده کنیم. ما می توانیم روابطمان را با دنیا بهبود ببخشیم.


سوال: از نظ شما مرز بین سیاه نمایی و نقد چیست؟
روحانی:
موضوع نقد این است که واقعیتی اتفاق افتاده و ایراد و اشکالی دارد که باید آن را تبیین کنیم. گاهی در نوع تصمیم سازی اشکال هست و گاهی تصمیم درست بوده اما در اجرا مشکل داشته است. باید ببینیم ایرادات کجاست و چگونه می توان آن را رفع کرد؟ با نقد مجریان، ارزیابی​هایی صورت می گیرد که منجر به تصحیح امور می شود. در مرحله اجرا باید بر اساس نقدها، ایرادات را یافت و راه حل پیدا کرد. اما سیاه نمایی آن است که نقص چندبرابر شود و واقعیت به مردم نمایانده نشود. برخلاف سخنان آقای حدادعادل باید بگویم که گاهی واقعا هوا سرد است و در مسائل اقتصادی زندگی مردم سرد است و آزادی در  زندگی جوانان ما سرد است. این​ها واقعیت است که باید به اندازه گفته شود.
/2929

منبع: خبرآنلاین

برچسب‌ها