در نظرسنجی خبر آنلاین درباره اینکه نابرابری بین زنان و مردان در جامعه ایرانی عمدتا چه ریشهای دارد، 427 نفر شرکت کردند که از این میان، 45.2 درصد معتقدند این نابرابری ریشه فرهنگی دارد. 38.1 درصد نیز باور دارند که این تحریم، ریشه عرفی و اجتماعی دارد و تنها 16.7 درصد معتقدند نابرابری بین زنان و مردان در جامعه ایرانی، عمدتا ریشه جبری و سیاسی دارد.
پیش از این گزارشی در خبر آنلاین منتشر شده بود درباره این که زنان ایران در ارکان مدیریتی نظام کمترین حضور را دارند و به طور مثال، سهم زنان در مجلس ایران 3 درصد است اما در افغانستان 25 درصد.
بر اساس آخرین امار ارائه شده از سوی سازمان ملل در سال 2008، سهم زنان ایران در مدیریت و قانونگذاری حدود 16 درصد است و از این نظر ایران جایگاه نازلی را بین کشورهای جهان به خود اختصاص داده است: رتبه صدویکم از بین 120کشور.
هاشمی رفسنجانی هفته پیش از انتشار این گزارش، در یک سخنرانی گفته بود «جامعه از خانهنشینی زنان و بیتفاوتی آنها ضرر خواهد کرد» و «باید از توانمندیهای زنان در عرصههای مختلف به ویژه عرصههای مدیریتی بیشتر استفاده کرد» و «اگر فضای لازم برای فعالیت زنان معتقد به اسلام و انقلاب فراهم نباشد این خلاء از جانب لائیکها و کسانی که معتقد به اسلام و انقلاب نیستند، پر خواهد شد.»