در یکی از دیدنی ترین شبهای رقابتهای جهانی وزنه برداری و در غیاب کیانوش رستمی از ایران، وزنه بردار روسیه بر سکوی نخست ایستاد.

محمدرضا آخوندی: وروتسواف لهستان، رقابتهای جهانی وزنه برداری که به نیمه خود می رسد، اندک اندک سیطره وزنه برداران شرق دور بر وزنه ها پایان می پذیرد و نوبت به وزنه برداران اروپایی می رسد که در اوزان سنگین تر خودی نشان دهند و زور بازویشان را به رخ حریفان بکشند. در ششمین شب از رقابتهای جهانی وزنه برداری نیز، همه وزنه برداران مطرح 85 کیلوگرمی دنیا به غیر از کیانوش رستمی در سنتینانتال هال شهر وروتسواف گرد هم آمدند تا رقابتی دیدنی را به نمایش بگذارند. در این روز به دلیل حضور «آدریان ژیه لینسکی» قهرمان همین دسته از لهستان و حضور وزنه برداران روس، بلغار و بلاروسی، سالن محل برگزاری مملو از تماشاگر شده بود و افرادی که در سالن حضور پیدا می کردند، کمتر فضایی را برای نشستن پیدا می کردند. در حین برگزاری این رقابت، حدود 3500 تماشاگر در سالن حاضر بودند که این رکوردی کم نظیر برای رقابتهای وزنه براری قهرمانی جهان محسوب می شود.

این رقابت نیز از ساعت 17 به وقت محلی آغاز شد و در پایان حرکات یکضرب، «آندری ریباکو» قهرمان دو دوره جهان در سالهای 2006 و 2007 و رکورددار یکضرب و مجموع دنیا و نایب قهرمان دو دوره المپیک با رکورد 179 کیلوگرم بر سکوی نخست ایستاد.

«ایوان مارکوف»، برادر کوچکتر «گئورگی مارکوف»(وزنه بردار بزرگ بلغاری) با رکورد 175 کیلوگرم دوم شد و «آپتی آئوخادوف»، نایب قهرمان المپیک لندن و قهرمان اروپا از روسیه با همین رکورد و وزن بدن بیشتر در مکان سوم ایستاد. در این مسابقه آدریان ژیه لینسکی لهستانی نیز با به روی سر بردن همین رکورد و وزن بدن بیشتر چهارم شد.

در دوضرب، وزنه هایی که ورزشکاران انتخاب و به روی سر بردند، تا حدود زیادی بر جدول تاثیر گذاشت. در پایان این حرکت نیز آئوخادف روس با بالای سر نگه داشتن وزنه 212 کیلوگرم به مدال طلا رسید. «آرتم اوکولوف» دیگر وزنه بردار روس با رکورد 209 کیلوگرم دوم شد و «یولمیس هرناندز» از کوبا با رکورد 208 کیلوگرم سوم شد.

بدین ترتیب در مجموع، آپتی آئوخادوف با رکورد مجموع 387 کیلوگرم قهرمان دسته 85 کیلوگرم دنیا شد، ایوان مارکوف با رکورد مجموع 381 کیلوگرم دوم شد و آرتم اوکولوف نیز با همین رکورد و وزن بدن بیشتر در مکان سوم جای گرفت.

شاید در این رقابت بسیار حساس، اهمیت وزن بدن مشخص شد، به طوریکه مارکوف بلغاری با وزن بدن 84 کیلو و 2 گرم، دو مدال نقره را از آن خودش کرد.

پس از پایان این رقابتها، حسرت حضور نداشتن کیانوش رستمی دوچندان شده بود، چراکه رستمی نیز با رکوردهای مجموع بیش از 380 کیلوگرم می توانست یکی از مدعیان مدال این وزن باشد. او که در سال 2011 قهرمان این وزن و در بازیهای لندن سوم شده بود، در این مسابقه مهم می توانست مدالهای ارزشمند دیگر به کارنامه افتخاراتش اضافه کند. این هم یکی دیگر از نتایج «لجاجت و کشمکش» اخیر در وزنه برداری ایران.

252 41

 

منبع: خبرآنلاین