به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مهمترین صحبتهای سخنرانان مراسم افتتاحیه چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی «علم تا عمل» به شرح زیر است.
برای مطالعه سخنان مهندس جهانگیری، معاون اول رییسجمهور نیز اینجا را کلیک کنید.
دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییسجمهور:
- با توجه به پیشرفت های اخیر کشور در عرصه های مختلف ، زمان آن فرارسیده است که به توسعه کیفی آموزش، پژوهش و فناوری بپردازیم.
- تحقیقات باید از کار آزمایشگاهی به سوی تولید فناوری حرکت کند. تولید فناوری، وضعیت نگران کننده کشور در حوزه اشتغال و توسعه را نجات خواهد داد. اقتدار کشور در گرو تولید فناوری است و در این راستا ایجاد شرکت های دانش بنیان با هدف توسعه اشتغال دانش بنیان در معاونت علمی در دستور کار قرار گرفته است
- یکی از اختلافات میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در تعریف واژه ˈتوسعه فناوریˈ بوده است ولی برای توسعه علم در کشور باید این دو نهاد اختلافات خود را کنار بگذارند و همگام با نهادهای مرتبط و با تعامل هر چه بیشتر تلاش کنند تا شرکت های دانش بنیان سهم بیشتری را از بازار کسب کنند.
- یکی دیگر از زمینه های اختلاف این دو نهاد دریافت یک درصد بودجه تحقیقاتی سازمان ها و نهادها بوده است که با بررسی هایی که انجام شده است مشکلات ما بر 99 درصد باقی مانده است که باید این منابع در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار گیرد.
- با دیپلماسی مناسب می توان محصولات دانش بنیان تولید شده در کشور را به بازارهای بین المللی وارد کنیم که این امر نیاز به الزاماتی دارد که از جمله آن می توان به اخذ استانداردهای بین المللی و مالکیت فکری اشاره کرد.
- از جمله اهداف این معاونت وارد کردن فناوری به زندگی مردم و ارتقاء سلامت و رفاه اجتماعی است.
- از نهادهای مختلف دولتی انتظار داریم که با تعاملات سازنده به جای اختلاف به حمایت و توسعه شرکت های دانش بنیان بپردازندچرا که توسعه علم و فناوری در کشور تنها با تعامل و گسترش شرکت های دانش بنیان اتفاق می افتد.
- در راه توسعه شرکت های دانش بنیان علاوه بر تعامل برای رفع مشکلات باید از مدل های موفق استفاده کرد.
- ارتقای جایگاه ژئوپلیتیک ایران در گرو ارتقای فناوری است.
دکتر مجتبی خیام نکویی، معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی ریاست جمهوری و دبیر چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی علم تا عمل:
- در این نمایشگاه شاهد ارائه 1104 طرح از 802 شرکت دانشبنیان با قابلیت تجاریسازی هستیم.
- بیش از 90 درصد قابلیتهای موجود در دانشگاهها و مراکز پژوهشی به دره مرگ سقوط میکند و کمتر از 10 درصد قابلیت تبدیلشدن به فناوری و تجاریسازی و تولید محصول را دارا هستند.
- در این نمایشگاه 12 میلیارد تومان جهت حمایت از 60 طرح برگزیده در نظر گرفته شده که 31 طرح آن مربوط به برگزیدگان منتخب استانی است که به هر طرح یک میلیارد ریال حمایت صورت میگیرد. همچنین از 35 طرح ملی نیز حمایت میشود که مبلغ در نظر گرفته شده برای هر یک از این طرحها 30 میلیارد ریال است.
- اکثر شرکت های دانش بنیان بر این باورند که مهمترین مشکلات آن ها در زمینه اختصاص اعتبارات است در حالی که تحقیقات ما نشان داده که مشکلات این شرکت ها عدم اطلاع آن ها از زنجیره ایده تا محصول است از این رو در این دوره از جشنواره کریدور ایده تا بازار را ایجاد کردیم و در آن 14 خدمت به شرکت های دانش بنیان عرضه خواهد شد.
- امید میرود که که با حمایت دولت تدبیر و امید بتوان تعداد شرکتهای دانش بنیان را به 20 هزار شرکت افزایش داد.
5353