حتی اگر قایل به حق حیات و نقش برجسته‌ی گربه‌سانان گوشتخوار در صدر هرم زنجیره غذایی هم نباشیم و به توازن بوم‌سازگانی و حمایت از استمرار خدمات اکوسیستمی هم اهمیتی ندهیم، نمی‌توانیم از کارآفرینانی چنین برجسته و ممتاز غفلت کنیم! می‌توانیم؟ انتشار تصاویر برگزیده سال 2013 نشنال جیوگرافی و اقدام جالب گروهی از دوستداران یوزپلنگ آسیایی در مصلای تهران، بهانه‌ی این نوشتار است ...

    شکارگر تصویری را که مشاهده می‌فرمایید، آقای Yanai Bonneh نام دارد که برنده‌ی یکی از جوایز برتر عکس‌های سفر سال 2013 نشنال جیوگرافی شده است. این عکس، به شیوایی و اختصار هر چه تمام‌تر به مخاطبینش گوشزد می‌کند که فقط امکان تماشای بی‌واسطه‌ی یوزپلنگ‌های آفریقایی در پارک ملّی ماسای مارا کشور کنیا، تا چه اندازه می‌تواند جذاب، هیجان‌انگیز و پولساز باشد. این در حالی است که تصور تماشای همتای آسیایی این یوزهای کشسان و تیزپا به مراتب می‌تواند هیجان‌انگیزتر و خاطره‌سازتر باشد؛ چرا که هم توانی چالاک‌تر و اندامی‌ برازنده‌تر و چهره‌ای زیباتر دارند و هم از مشابه آفریقایی‌شان بسیار کمیاب‌تر هستند.

    ما از این فرصت استثنایی تاکنون چقدر سود برده‌ایم؟ چرا باید همه‌ی راه‌ها به افزایش وابستگی معیشتی به سرزمینی ختم شود که تا مفرغ از کمبود آب و خاک سالم رنج می‌برد؟
    هموطن عزیزم، جناب بهزاد شاهنده از روابط عمومی سازمان منطقه آزاد کیش، ضمن ارسال این عکس برای نگارنده، پیشنهاد جالبی مطرح کرده و فرموده‌اند: «شاید روابط عمومی ما هم علاقه مند به مشارکت در جهانی کردن " یوز ایرانی" باشد. مثلا چاپ یوز روی تی‌شرت‌ها و کلاه‌ها و سایر اقلامی که گاه و بیگاه تولید می‌کند و به مناسبتی مثلا ایام عید هدیه می‌دهد.»

    سپاس از دوستانی که فعالانه از ایده‌ی جهانی کردن یوزپلنگ آسیایی در سرزمین ایران، استقبال و حمایت می‌کنند؛ دوستانی مانند آنهایی که در روز پنج‌شنبه گذشته - هفتم آذر - و با هدایت آرش نورآقایی عزیز در مصلای تهران دست به ابتکاری جالب زده و توجه مردم را به شدت به موضوع حضور یوز ایرانی در جام جهانی جلب کردند (عکس از ساناز الوندی) ...
    نظر شما چیست؟ آیا فکر می‌کنید سرانجام سریع‌ترین دونده کره زمین به جام جهانی فوتبال 2014 برزیل می‌رسد؟!

منبع: نشنال جئوگرافیک

برچسب‌ها