ژوزه ساراماگو در کتاب دخمه از این دست جملهها زیاد دارد. گذشته، گذشته و رفته و نباید برای آن افسوس خورد اما گاهی گریزی بر اتفاقات خوشایند آن روزگار زدن و تکرار کردن آنها ، موضوعی است که در عصر جدید میتواند حداقل برای چند ساعتی هم که شده تلخیهای وابسته به زندگی مدرن را شیرین کند.
دقیقا به همین دلیل است که برای امروز یازدهم فروردین آبگوشت بزباش را به شما پیشنهاد میکنیم. آبگوشتی که به نوعی تداعی کننده گذشتههای دلنشین است و دور همیهایی که اینروزها کمتر تکرار میشود. گاهی هم باید خاطرات خوش قدیم را بازسازی کرد اگرچه نباید هرگز برای گذشته افسوس خورد. برویم سراغ آبگوشت بزباش...
مواد لازم:
گوشت سر دست با استخوان: 750 گرم
تره و جعفری و کمی شنبلیله: نیم کیلو
لوبیای چشم بلبلی: 150 گرم
لیمو عمانی: 4 عدد
پیاز متوسط: یک عدد
سیب زمینی: 6 عدد
نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار کافی
روش تهیه:
1- در قدم اول گوشت را خرد کنید و بعد از شستن ، با لوبیا و پیازی که از قبل خرد کردهاید همراه 6 لیوان آب روی حرارت ملایم بگذارید.
2- کمی بعد از اینکه گوشت کمی پخته شد لیمو عمانیها را از وسط دو نیم کنید و داخل آبگوشت بریزید.
3- سبزیها را پاک کرده بشویید و خرد کنید و کمی داخل روغن سرخ کنید و بعد داخل آبگوشت بریزید.
4- وقتی که گوشت و سایر مواد کاملا پخت سیب زمینیها را پوست کنده و خرد کنید و به بقیه مواد آبگوشت در حال پخت اضافه کنید.
5- نمک وفلفل و زردچوبه را هم همراه همان سیب زمینیها به آبگوشت بزباش اضافه کنید.
6- آبگوشت بزباش شما آماده سرو شدن است. نان سنگک تازه و پیاز درسته وسط سفره فراموشتان نشود. در ضمن این دستور غذا برای 6 نفر تنظیم شده. اگر تعداد نفرات کمتر و بیشتر میشود مقدار مواد لازم را هم کم و زیاد کنید. نوش جانتان...
فردا چی بخوریم؟
کله جوش خوردهاید؟ یا اینکه بیشتر اسمش را شنیدهاید؟ شاید هم به عنوان مهمان در منزل یکی از دوستان یا اقوام این غذا را نوش جان کردهاید. به هر حال پیشنهاد ما برای دوازدهم فروردین، کله جوش است. از دست ندهید.
۴۷۴۷