به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمد امین حاج کاظمیان، موسس پویش ملی صادرات در كارگاه آموزشي ضرورت پیادهسازی سیستم مدیریت کیفیت و ایمنی موادغذایی با بیان اینکه به دنبال تحولی بنیادین در صنایع غذایی کشور هستیم، تاکید کرد: قدرت مذاكره با جهان امروز، ورود، تامين و حضوري موثر و ماندگار در شبكههاي توزيع و عرضه غذايي دنيا، ادبياتي متفاوت مي طلبد، كه استانداردهاي BRC و IFS شاهبيت آن است.
وی با اشاره به اینکه پويش ملي صادرات، بلوغ همه صنايع غذايي ايران را هدف گرفته است، عنوان کرد: استقرار استانداردهای BRC و IFS برای سلامت ملتها و آیندگانمان یک نیاز است.
حاجکاظمیان تصریح کرد: واقعیت این است که عمر صنایع غذایی نا ایمن، دیگر به سر آمده است و باید به مردم ایران تعریف صحیح امنیت غذایی را اطلاع رسانی کرد؛ زیرا گواهیهایی چون HACCP و ISOها، کیفیت و ایمنی محصول را به ارمغان نمیآورند. برای تحقق این امر لازم است تا سهم ایران را در تولید موادغذایی ایمن در مقایسه با دیگر کشورها افزایش یابد.
وی افزود: دنیای امروز، دنیایی هوشمند است و دولتهاي هوشمند، برای حفظ خود، منافع و سلامت ملتهايشان را به خوبي هدف گرفتهاند، چراکه هزینه درمان و تامین اجتماعی برای دولتها بسیار سنگین و طاقت فرساست.
حاج کاظمیان با بیان اینکه بازارهای جهانی به دنبال محصولات با کیفیت و قیمت مناسب هستند، ادامه داد: کالای ناایمن با هر رنگ و طعم و بسته بندی به هیچ عنوان نمیتواند در بازارهای امروز فروش داشته باشد، زیرا تولیدکنندهای ایمن خطاب میشود که استقرار استانداردهایی چون BRC و IFS را در دستور کار سازمان خود قرار داده است، که سالانه نیز این استانداردها ارتقا مییابند و حتي با قدرت پول، هرگز نمیتوان آنها را خرید.
موسس پویش ملی صادرات با تاکید بر اینکه این استانداردها، صرفا بهانه ای برای تبلیغ محصول نیست، تصریح کرد: این استانداردها ابزاری برای حضور و نقش آفرینی در سبد کالای ایمن هستند و رسالتی شفاف دارند. این در حالی است که به دلیل قابلیت ردیابی در زنجیره تامین از ابتدا به انتها و از انتها به ابتدا، مانع هرگونه عدم انطباق و در ادامه مخاطره برای مصرف کننده نهایی می شود و به همین دلیل است که این استانداردها برای تمامی حلقه های زنجیره تامین، تعریف شده اند.
223225