رییس اداره بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با هشدار نسبت به روند فزاینده چاقی در کشور، بیماریهای واریس، نازایی، کاهش متوسط سن و همچنین احساس محرومیت اجتماعی و حقارت را در افراد چاق بیشتر از دیگران دانست.
دکتر ابوالقاسم جزایری گفت: حدود 40 درصد مردان و 52 درصد زنان 15 تا 64 ساله کشور دچار اضافه وزن بوده و چاق هستند.
وی نسبت به افزایش روند چاقی هشدار داد و گفت: چاقی از روند فزایندهای برخوردار است. هر چند چاقی بیماری کشندهای نیست، اما با بسیاری از بیماریهای غیرواگیر به صورت مستقیم و غیرمستقیم ارتباط دارد به طوری که احتمال ابتلا به بیماریهای دیابت، آرتروز، افزایش فشار خون، نارسایی قلبی، نقرس، دیسک کمر، نارسایی تنفسی، سکته قلبی، واریس، نازایی، سرطان سینه و پروستات، تصلب شرایین، کاهش متوسط سن و همچنین احساس محرومیت اجتماعی و حقارت در افراد چاق بیشتر است.
جزایری با تاکید بر لزوم مصرف کافی میوه و سبزی گفت: این در حالی است که تنها 12 درصد مردان و 14 درصد زنان 15 تا 64 ساله کشور روزانه پنج واحد میوه و سبزی مصرف میکنند.
وی میوهها و سبزیها را جزو مهمی از یک رژیم غذایی سالم عنوان کرد و افزود: مصرف روزانه و به میزان کافی میوهها و سبزیها میتواند نقش مهمی در پیشگیری و درمان بیماریهای مزمنی چون دیابت نوع 2، بیماریهای قلبی و عروقی ، سکته مغزی، سرطان و چاقی داشته باشند.
رییس اداره بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پایان گفت: طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی مصرف ناکافی میوه و سبزی علت 31 درصد از بیماریهای ایسکمیک قلب و 11 درصد از سکته مغزی است.
44