۰ نفر
۵ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۸:۲۶

نﻮﯾﺴﻨﺪﻩ ﮐﺘﺎﺏ «ﺍﺭﺗﺒﺎﻁ ﺗﻐﺬﯾﻪ ﺑﺎ ﻛﺎﻧﺴﺮ» ﺑﺎ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﺑﻪ ﺿﺮﻭﺭﺕ ﺍﻧﺘﺸﺎﺭ ﭼﻨﻴﻦ ﻛﺘﺎﺑﻲ ﮔﻔﺖ: ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺍﯾﻦ ﻧﻮﺷﺘﺎﺭ ﺑﻪ ﻋﻤﻮﻡ ﻣﺮﺩﻡ ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻣﻲ‌ﺷﻮﺩ؛ ﭼﺮﺍ ﻛﻪ ﺗﻼ‌ﺵ ﻛﺮﺩﻡ ﺑﺮﺍﻱ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺳﺎﻟﻢ ﻣﺨﺎﻃﺒﺎﻥ ﺭﺍ ﺭﺍﻫﻨﻤﺎﻳﻲ ﻛﻨﻢ.

ﺳﯿﺪ ﻣﺤﻤﻮﺩ ﻋﺮﺏ‌ﻧﺠﻔﯽ ﺑﻪ ایبنا گفت: این ﻧﻮﺷﺘﺎﺭ ﺑﺎ ﺭﻭﯾﮑﺮﺩﯼ ﻋﻠﻤﯽ، ﻗﺎﺑﻞ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺑﺮﺍﯼ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﭘﺰﺷﮑﯽ، ﺯﯾﺴﺖ‌ﺷﻨﺎﺳﺎﻥ ﻭ ﻋﻤﻮﻡ ﻣﺮﺩﻡ ﻣﻨﺘﺸﺮ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﻣﺤﺘﻮﺍﯼ ﺍﯾﻦ ﻧﻮﺷﺘﺎﺭ ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﻣﺒﺤﺚ ﻣﻲ‌ﭘﺮﺩﺍﺯﺩ ﻛﻪ ﭼﮕﻮﻧﻪ ﻓﺮﺁﯾﻨﺪ ﺳﺮﻃﺎﻥ ﺑﺮﻣﺒﻨﺎﯼ ﺗﻐﺬﯾﻪ ﻧﺎﺳﺎﻟﻢ ﺩﺭ ﺑﺪﻥ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺷﻜﻞ ﻣﻲ‌ﮔﻴﺮﺩ. ﻋﺮﺏ ﻧﺠﻔﯽ ﺑﺎ ﺗﺎﮐﯿﺪ ﺑﺮ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺑﺴﯿﺎﺭﯼ ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺑﺮ ﻣﺒﻨﺎﯼ ﺁﻣﺎﺭ ﻭ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺕ ﺍﺯ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﺳﺮﻃﺎﻥ‌ﻫﺎ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﻣﯽ‌ﮐﻨﻨﺪ، ﺍﻇﻬﺎﺭ ﺩﺍﺷﺖ: ﻣﻄﺎﻟﺐ ﻭ ﻣﺤﺘﻮﺍﯼ ﺍﯾﻦ ﮐﺘﺎﺏ ﺑﺮﺍﺳﺎﺱ ﺩﺍﺩﻩ‌ﻫﺎ، ﻣﻘﺎﻻ‌ﺕ ﻭ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﺍﯾﻨﺘﺮﻧﺘﯽ ﺧﺎﺭﺟﯽ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺁﻣﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﻫﺪﻑ ﺍﺻﻠﯽ ﺍﺯ ﺍﻧﺘﺸﺎﺭ ﺍﯾﻦ ﮐﺘﺎﺏ، ﻣﺤﺪﻭﺩ ﻧﺸﺪﻥ ﻣﺒﺎﺣﺚ ﺑﻪ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻫﯽ ﮐﺸﻮﺭ ﺍﺳﺖ. ﮐﺘﺎﺏ ﺣﺎﺿﺮ ﺑﺮﺍﯼ ﻗﺸﺮ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻫﯽ ﻭ ﻏﯿﺮ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻫﯽ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﻭ ﻣﻮﺭﺩ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺑﻮﺩ. ﻭﯼ ﺑﺎ ﺗﺎﮐﯿﺪ ﺑﺮ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺗﺎﻛﻨﻮﻥ ﺁﺛﺎﺭ ﺯﯾﺎﺩﯼ ﺩﺭ ﺣﻮﺯﻩ ﺳﻼ‌ﻣﺖ ﻭ ﺳﺮﻃﺎﻥ ﺩﺭ ﮐﺸﻮﺭ ﻣﻨﺘﺸﺮ ﻧﺸﺪﻩ ﺍﺳﺖ، ﺗﻮﺿﯿﺢ ﺩﺍﺩ: ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ‌ﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﻭ ﺳﺎﯾﺮ ﮐﺸﻮﺭﻫﺎ ﻣﻔﯿﺪ ﻭ ﻣﻮﺛﺮ ﺍﺳﺖ، ﺁﻣﻮﺯﺵ ﺗﻐﺬﯾﻪ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﻪ ﻭﯾﮋﻩ ﺑﺮﺍﯼ ﮐﻮﺩﮐﺎﻥ ﭘﯿﺶ ﺍﺯ ﻣﺪﺭﺳﻪ، ﺩﺑﺴﺘﺎﻥ ﻭ ﺳﺎﻳﺮ ﺳﻨﯿﻦ ﺍﺳﺖ. ﻋﺮﺏ‌ﻧﺠﻔﯽ ﺑﺎ ﺗﺎﮐﯿﺪ ﺑﺮ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺁﻣﻮﺯﺵ ﻧﺤﻮﻩ ﻣﺮﺍﻗﺒﺖ ﺍﺯ ﺧﻮﺩ، ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﯿﺰﺍﻥ ﻗﺎﺑﻞ ﻣﻼ‌ﺣﻈﻪ‌ﺍﯼ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﻣﯽ‌ﺩﻫﺪ، ﻳﺎﺩﺁﻭﺭ ﺷﺪ: ﮐﺎﻫﺶ ﻣﯿﺰﺍﻥ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ‌ﻫﺎ ﺑﻪ ﻭﻳﮋﻩ‌ ﺳﺮﻃﺎﻥ‌ﻫﺎ ﮐﻪ ﺩﺭﻣﺎﻥ ﺁﻧﻬﺎ ﻣﺪﺕ ﻭ ﻫﺰﻳﻨﻪ ﺯﯾﺎﺩﯼ ﺑﻪ ﺧﻮﺩ ﺍﺧﺘﺼﺎﺹ ﻣﯽ‌ﺩﻫﺪ، ﺷﺮﮐﺖ‌ﻫﺎﯼ ﺑﯿﻤﻪ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻫﺰﯾﻨﻪ‌ﻫﺎﯼ ﮐﻤﺘﺮﯼ ﺭﻭﺑﻪ‌ﺭﻭ ﮐﺮﺩﻩ ﻭ ﺩﺭ ﻧﺘﯿﺠﻪ ﺍﻗﺘﺼﺎﺩ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺭﺍ ﺑﻬﺒﻮﺩ ﻣﯽ‌ﺑﺨﺸﺪ. ﻭﻱ ﺑﺎ ﺗﺎﻛﻴﺪ ﺑﺮ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﻧﻬﺎﺩﻫﺎﯼ ﻣﺴﻮﻭﻝ ﺣﻮﺯﻩ ﺳﻼ‌ﻣﺖ ﺑﺎﯾﺪ ﺍﺯ ﻫﻤﺎﻥ ﺩﻭﺭﺍﻥ ﮐﻮﺩﮐﯽ ﺍﻓﺮﺍﺩ، ﺭﻭﯾﮑﺮﺩ ﭘﯿﺸﮕﯿﺮﯼ ﺑﻬﺘﺮ ﺍﺯ ﺩﺭﻣﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﺭﻭﻧﯽ‌ﺳﺎﺯﯼ ﮐﻨﻨﺪ، ﺗﻮﺿﻴﺢ ﺩﺍﺩ: ﻣﺒﺤﺚ ﺗﻐﺬﯾﻪ ﭘﯿﭽﯿﺪﻩ ﻭ ﮔﺴﺘﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ. ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﻧﻮﺷﺘﺎﺭ ﺗﻼ‌ﺵ ﺷﺪﻩ ﺗﺎ ﮔﺮﺍﯾﺶ ﺑﻪ ﺗﺮﮐﯿﺒﺎﺕ ﻃﺒﯿﻌﯽ ﭼﻮﻥ ﻣﺼﺮﻑ ﻣﻮﺍﺩ ﮔﯿﺎﻫﯽ ﻭ ﻃﺒﺦ ﻏﺬﺍﻫﺎﯼ ﺳﺎﻟﻢ ﺁﻣﻮﺯﺵ ﺩﺍﺩﻩ ﺷﻮﺩ. ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﺎﺕ ﺍﭘﯿﺪﻣﯿﻮﻟﻮﮊﯼ ﺩﯾﮕﺮ ﮐﺸﻮﺭﻫﺎﯼ ﺑﺰﺭﮒ ﺑﺎ ﺟﻤﻌﯿﺖ ﺯﯾﺎﺩ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﮐﺘﺎﺏ ﻣﻮﺭﺩ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻗﺮﺍﺭ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ. ﻭﯼ ﺑﺎ ﺗﺎﮐﯿﺪ ﺑﺮ ﺍﻫﻤﯿﺖ ﺗﺒﻠﯿﻐﺎﺕ ﺭﺳﺎﻧﻪ‌ﻫﺎ ﺩﺭ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﺁﻣﻮﺯﺵ ﻧﺤﻮﻩ ﺻﺤﯿﺢ ﺗﻐﺬﯾﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﮐﺮﺩ: ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺑﺎﯾﺪ ﺑﺎ ﺩﺍﺩﻩ‌ﻫﺎ ﻭ ﺍﻃﻼ‌ﻋﺎﺕ ﮐﺸﻮﺭﻫﺎﯼ ﭘﯿﺸﺮﻓﺘﻪ ﺩﻧﯿﺎ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﺩﺳﺘﯿﺎﺑﯽ ﺑﻪ ﺳﻼ‌ﻣﺖ ﺁﺷﻨﺎ ﺷﻮﺩ. ﻋﺮﺏ ‌ﻧﺠﻔﯽ ﺩﺭ ﭘﺎﺳﺦ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺳﻮﺍﻝ ﮐﻪ ﻣﺼﺮﻑ ﻓﺴﺖ ﻓﻮﺩﻫﺎ ﯾﺎ ﻏﺬﺍﻫﺎﯼ ﺁﻣﺎﺩﻩ ﺭﺍ ﭼﮕﻮﻧﻪ ﺍﺭﺯﻳﺎﺑﻲ ﻣﻲ‌ﻛﻨﺪ، ﺗﻮﺿﯿﺢ ﺩﺍﺩ: ﻓﺴﺖ ﻓﻮﺩ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﯼ ﻏﺬﺍﯼ ﺳﺮﯾﻊ ﻣﯽ‌ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺩﻻ‌ﻟﺖ ﺑﺮ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﺧﺎﺻﯽ ﺍﺯ ﻏﺬﺍ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﺻﺮﻓﺎ ﺑﻪ ﻏﺬﺍﻫﺎﯾﯽ ﭼﻮﻥ ﻫﻤﺒﺮﮔﺮ ﻭ ﭼﯿﺰﺑﺮﮔﺮ ﺍﮐﺘﻔﺎ ﻧﻜﻨﺪ. ﻣﺘﺎﺳﻔﺎﻧﻪ ﺑﺮﺩﺍﺷﺖ ﻣﺮﺩﻡ ﺍﺯ ﻓﺴﺖ ﻓﻮﺩﻫﺎ ﺍﺷﺘﺒﺎﻩ ﺍﺳﺖ؛ ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺗﯽ ﮐﻪ ﻏﺬﺍﻫﺎﯼ ﺳﺮﯾﻊ ﻃﺒﺦ ﺷﺪﻩ ﻣﯽ‌ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺳﺎﻧﺪﻭﯾﭻ‌ﻫﺎﯼ ﺳﺎﺩﻩ ﻭ ﺳﺎﻟﻢ ﺣﺘﯽ ﺩﺭ ﺭﺳﺘﻮﺭﺍﻥ‌ﻫﺎ ﺑﺎﺷﺪ. ﺗﻨﻮﻉ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺩﺭ ﺭﺳﺘﻮﺭﺍﻥ‌ﻫﺎ ﻭ ﻓﺴﺖ‌ﻓﻮﺕ‌ﻫﺎ ﺑﺎﯾﺪ ﺍﺯ ﮔﺮﺍﯾﺶ ﺑﻪ ﻏﺬﺍﻫﺎﯼ ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﻃﺒﺦ ﻏﺬﺍﻫﺎﯼ ﺳﺎﺩﻩ ﻭ ﻣﻮﺭﺩ ﻋﻼ‌ﻗﻪ ﻣﺮﺩﻡ ﺑﺎ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺳﺎﻟﻢ ﺳﻮﻕ ﭘﯿﺪﺍ ﮐﻨﺪ. ﻭﯼ ﺳﺮﻃﺎﻥ ﺭﻭﺩﻩ ﺑﺰﺭﮒ ﻭ ﺩﺳﺘﮕﺎﻩ ﮔﻮﺍﺭﺵ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺳﺮﻃﺎﻥ‌ﻫﺎﯼ ﺷﺎﯾﻊ ﺩﺭ ﮐﺸﻮﺭﻫﺎﯼ ﻏﺮﺑﯽ ﺩﺍﻧﺴﺖ ﻭ ﮔﻔﺖ: ﺑﺮ ﻣﺒﻨﺎﯼ ﻣﺒﺎﺣﺜﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﮐﺘﺎﺏ ﺑﯿﺎﻥ ﺷﺪﻩ، ﺳﺮﻃﺎﻥ ﺭﻭﺩﻩ ﺑﺰﺭﮒ ﻭ ﮔﻮﺍﺭﺵ، ﺍﺭﺗﺒﺎﻁ ﺗﻨﮕﺎﺗﻨﮕﯽ ﺑﺎ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺩﺍﺭﺩ. ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﻣﺜﺎﻝ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺟﺬﺏ ﺩﺭ ﺑﺪﻥ ﻃﻮﻝ ﺩﺳﺘﮕﺎﻩ ﮔﻮﺍﺭﺵ ﺭﺍ ﻃﯽ ﮐﺮﺩﻩ ﻭ ﺩﺭ ﻫﻤﻪ ﺑﺨﺶ‌ﻫﺎﯼ ﺁﻥ ﺗﺎﺛﯿﺮ ﻣﯽ‌ﮔﺬﺍﺭﺩ. ﺭﻭﺩﻩ ﺑﺰﺭﮒ ﻧﯿﺰ ﺍﺯ ﺑﺨﺶ‌ﻫﺎﯼ ﺣﺴﺎﺱ ﺑﺪﻥ ﻣﺤﺴﻮﺏ ﻣﯽ‌ﺷﻮﺩ ﮐﻪ ﻋﺎﻣﻞ ﺑﺴﯿﺎﺭﯼ ﺍﺯ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ‌ﻫﺎﻱ ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺑﺎ ﺗﻐﺬﯾﻪ ﺍﺳﺖ. ﻋﺮﺏ‌ﻧﺠﻔﯽ ﺑﺎ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﺑﻪ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺍﯾﻦ ﮐﺘﺎﺏ ﺍﺯ ﺳﻮﯼ ﺍﻧﺘﺸﺎﺭﺍﺕ ﺟﻬﺎﺩ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻫﯽ ﻣﻨﺘﺸﺮ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ، ﺍﻇﻬﺎﺭ ﺩﺍﺷﺖ: ﺩﺭ ﺍﻫﻤﯿﺖ ﺳﻼ‌ﻣﺖ ﺟﺎﻣﻌﻪ، ﺗﺮﻏﯿﺐ ﻣﺮﺩﻡ ﺑﻪ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺑﺎ ﺍﻧﺘﺸﺎﺭ ﮐﺘﺎﺏ‌ﻫﺎﯾﯽ ﺩﺭ ﻗﻄﻊ‌ﻫﺎﯼ ﻣﺨﺘﻠﻒ، ﺗﺼﺎﻭﯾﺮ ﺟﺬﺍﺏ ﻭ ﻣﻄﺎﻟﺐ ﻣﺘﻨﻮﻉ ﺩﺭ ﻓﺎﺻﻠﻪ ﺯﻣﺎﻧﯽ ﮐﻢ ﺩﺭ ﻧﻘﺎﻁ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺷﻬﺮ ﻣﯽ‌ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺩﺭ ﻓﺮﻫﻨﮓ‌ﺳﺎﺯﯼ ﺣﻮﺯﻩ ﺳﻼ‌ﻣﺖ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺎﺷﺪ.  ﻛﺘﺎﺏ «ﺍﺭﺗﺒﺎﻁ ﺗﻐﺬﻳﻪ ﺑﺎ ﻛﺎﻧﺴﺮ» ﺩﺭ 224 ﺻﻔﺤﻪ، ﻳﻚ ﻫﺰﺍﺭ ﻧﺴﺨﻪ ﻭ ﺑﻬﺎﻱ 45 ﻫﺰﺍﺭ ﺭﻳﺎﻝ ﺍﺯ ﺳﻮﻱ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﺍﻧﺘﺸﺎﺭﺍﺕ ﺟﻬﺎﺩ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻫﻲ ﻣﻨﺘﺸﺮ ﺷﺪ. 60
کد خبر 138890

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین