علی ژکان پس از گذشت ۶ سال از تجربه ناموفقش در سینما با نام «عیسی می‌آید» این بار فیلمی پلیسی با نام «چهره به چهره» را جلوی دوربین برده

 

علی ژکان فیلم «چهره به چهره» را با سرمایه‌گذاری مرکز سیما فیلم وارد مرحله تولید کرد. او پیش از این فیلم، مجموعه‌ای پلیسی با نام «سایه به سایه» را در سال ۱۳۸۴ با سرمایه‌گذاری این مرکز ساخته بود و حالا با همکاری سیما فیلم قرار بود که به غیبت 6 ساله‌اش در سینما پایان بدهد. «چهره به چهره» اواخر پاییز سال 86 جلوی دوربین برد، فیلمی که پیش‌بینی می‌شد با توجه به فرصت لازم برای حضور در جشنواره بیست و ششم آماده می‌شود، اما این اتفاق نیفتاد و «چهره به چهره» یکی از غایبان جشنواره سال گذشته لقب گرفت. ژکان  در گفت‌وگویی، طولانی شدن زمان فیلم‌برداری این طور شرح می‌دهد: «برای تولید این فیلم برنامه‌ریزی خوبی داشتیم اما مشکلات پیش‌بینی نشده‌ای که در مسیر تولید پروژه قرار گرفت موجب شد تا فیلم‌برداری پروژه طولانی شود. یکی از این مشکلات سرمای شدید زمستان سال گذشته بود که برای ما دردسرهای زیادی را به وجود آورد».

او روند تولید فیلمش را این‌گونه شرح می‌دهد: «ما فیلم را از آذر ماه سال گذشته آغاز کردیم و در دی و بهمن فیلم‌برداری آن ادامه پیدا کرد و در اسفند ماه نیز به پایان رسید. و تا پایان فروردین ماه امسال مونتاژ فیلم را به پایان بردیم. البته کار در مراحل فنی به‌خاطر مشکلات مالی به دراز کشید. امروز هم عمده کارهای فیلم به اتمام رسیده و در مراحل پایانی کارهای لابراتواری است و اگر اتفاق پیش‌بینی نشده‌ای رخ ندهد کار به جشنواره فجر امسال خواهد رسید». بنا به گفته ژکان تدوین این فیلم توسط سهراب میرسپاسی انجام شده و محمد سالاروند هم موسیقی متن آن را ساخته است. کارهای صداگذاری و میکس فیلم هم زیر نظر محمود موسوی‌نژاد به سرانجام رسیده است. علی ژکان فیلم جدیدش را اثری شهری، اجتماعی و به روزمعرفی می‌کند که اتفاق‌های آن در تهران امروز رخ می دهد. او با دستمایه قراردادن داستانی معمایی جنایی به روایت جست‌وجوهای یک کارآگاه نیروی انتظامی برای شناسایی یک قاتل پرداخته است. او در ادامه جست‌وجوهایش سرنخ‌هایی به دست می‌آورد که به واسطه آن پرده از برخی رازها برداشته می‌شود. اما چهره واقعی عده‌ای همچنان در پرده ابهام باقی می‌ماند. تا این که...

در این فیلم جمشید هاشم‌پور در نقش کارآگاه ظاهر شده و علی عمرانی، زهرا سعیدی، کاوه کاویان، شیوا خنیاگر، مصطفی طاری، حمیدرضا فلاحی دیگر بازیگران آن هستند.

ژکان در پایان نیز به این سؤال خبرنگار ما که آیا «چهره به چهره» برای نمایش در جشنواره با مشکل محتوایی روبه رو است یا خیر می‌گوید: «تا آن‌جایی که امکان داشته کوشیده‌ام که نسبت به مسایل که ممکن است بحث برانگیز باشد با حساسیت برخورد کنم. به‌هرحال دردناک‌ترین بخش کار برای هر فیلم‌سازی روبه‌رو شدن با حذفیات غیر قابل پیش‌بینی است. چراکه یک فیلم‌ساز تمام زحماتش را در طول ماه‌ها پیش‌تولید و تولید می‌کشد تا اثری قابل تأمل خلق کند و کارش دیده شود. اما اگر فیلم با حذفیاتی مواجه شود، فیلم‌ساز با وضعیتی سخت و دردناک روبه‌رو می‌شود».

 بنابر اعلام سایت خبری سیما فیلم نسخه‌ای از فیلم «چهره به چهره» نیز در حال تهیه و درج زیرنویس انگلیسی است تا جهت شرکت در جشنواره‌های بین‌المللی، تحویل اداره کل رسانه بین‌الملل سیما (CMI) شود. سیما فیلم علاوه بر این فیلم، فیلم سینمایی «کودک و فرشته» را هم برای حضور در بخش مسابقه سینمای ایران به هیأت انتخاب ارائه داده است.

 

منبع: خبرآنلاین

برچسب‌ها