انتصار: شاید تصمیم ترامپ دربارۀ سوریه یک تاکتیک باشد

نادر انتصار استاد دانشگاه آلابامای امریکا در گفت و گو با خبرآنلاین به بررسی تصیمیم ترامپ در مورد سوریه و تأثیر نشست سه‌جانبه پرداخته است.

محمد اکبری: به گزارش خبرآنلاین، دومین نشست سه جانبه صلح برای بحران سوریه در سطح سران در آنکارا با شرکت سه کشور روسیه، ایران و ترکیه در حالی پایان یافت که ترامپ ساعاتی قبل از نشست، همچنان در حال ایراد سخنرانی و بیان مواضع ضد و نقیض دربارۀ سوریه بود. او که هفته گذشته در سخنانی غیرمنتظره اعلام کرد که امریکا، سوریه را ترک خواهد کرد و این بحران به جز هزینه برای آنها چیزی ندارد، پس از ساعاتی تغییر موضع داد و از تعویق این موضوع سخن به میان آورد. ترامپ با حالتی کاسب کارانه در نهایت با مخاطب قرار دادن عربستان عنوان کرد: اگر سعودی ها خواهان ادامه حضور امریکا در این کشور هستند باید هزینه آنرا بدهند.

ترامپ گفت که تصمیم خروج در آینده با هماهنگی کشورهای دیگر منطقه و شرکای آمریکا صورت خواهد پذیرفت. وی همچنین پیشنهاد کرد که چنانچه کشورهایی نظیر عربستان مایل به ادامه حضور ایالات متحده هستند «شاید باید پول آن را بپردازند.» دونالد ترامپ با اشاره به اینکه کشورش طی ۱۷ سال گذشته مبلغ ۷ تریلیون (۷ هزار میلیارد) دلار در خاورمیانه هزینه کرده اما هیچ سودی از این هزینه نبرده است گفت:‌ «عربستان سعودی به حضور ما علاقه‌مند است و من گفتم که خوب اگر می‌خواهید ما بمانیم شاید مجبور باشید که پولش را بپردازید.»

پس از این موضوع بود که یک مقام آمریکایی در گفت‌وگو با رویترز مدعی شد «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا با تداوم حضور این کشور در سوریه موافقت کرده است. مطابق این گزارش، ترامپ در نشست روز گذشته شورای امنیت ملی با نگاه داشتن نظامیان آمریکا در سوریه برای «اندکی طولانی‌تر» موافقت کرده اما گفته نمی‌خواهد در این مورد تعهد دراز مدت بدهد.

دکتر نادر انتصار، استاد دانشگاه آلابامای امریکا در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین پیرامون سخنان ضد و نقیض ترامپ گفت: مانند تمام حرفهای ترامپ نباید به این تصمیم ترامپ چندان اعتماد کرد. به یاد داشته باشیم که ترامپ تا به حال دو بار تصمیم خود را در این مورد تغییر داده است و در این هفته حرفهای ضد و نقیض در مورد سوریه زده است.  ولی اگر به صورت جدی ترامپ به خروج کامل نیروهای آمریکا که به طور غیرقانونی در سوریه هستند تصمیم گرفته باشد به این علت است که وی نتیجه گرفته که نیروهای آمریکائی آنطور که انتظار داشتند دیگر نمی توانند به سقوط دولت سوریه کمک کنند.

این استاد دانشگاه با اشاره به علاقه ترامپ به گرفتن امتیار از عربستان گفت: ممکن است که این یک تصمیم تاکتیکی باشد که از این طریق ترامپ بتواند پول بیشتری از رژیم حاکم در عربستان دریافت کند، چون عربستان مخالف خروج نیروهای آمریکا از سوریه است و امکان باج دادن عربستان به ترامپ برای ماندن نیروهای آمریکائی در سوریه وجود دارد.

انتصار در پاسخ به این سوال که چرا گفت و گوهای صلح ژنو در مورد سوریه ناکام مانده است و چه ارزیابی از نشست سه جانبه آنکارا وحود دارد، گفت: با توجه به اینکه غربی ها نتوانستند گفت و گوهای ژنو را با موفقیت پیش ببرند این نشست می تواند فضای مناسبی برای گفت و گوهای صلح شکل دهد.
 

این کارشناس مسائل ببن المللی گفت: محور روسیه-ایران-ترکیه در جلساتی که در مورد سوریه تا کنون داشته است به دنیا نشان داده است که میتواند نقش موثری در حل بحران سوریه ایفا کند و تا اندازه ای عملیات محور ضد صلح و مخرب آمریکا-اسرائیل-عربستان را خنثی کند. ولی غربی ها و همپیمانان منطقه ای آنها از شعله ور کردن آتش جنگ در سوریه دریغ نخواهند کرد.

52312

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 767238

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 16 =