مرحله استانی بیست و پنجمین جشنواره بین المللی قصه گویی با معرفی برترین ها به پایان رسید

مرحله استانی بیست و پنجمین جشنواره بین المللی قصه گویی پنج شنبه با معرفی برترین ها به پایان رسید.

به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین از سنندج، مرحله استانی بیست و پنجمین جشنواره بین المللی قصه گویی با شعار(با قصه لبخند بسازیم) روزهای ۲۴ و ۲۵ در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان برگزار می شود.

معاون فرماندار سنندج در این آیین اظهار کرد: قصه گویی هنری است که از گذشته‌های دور به جا مانده است و ما باید تلاش کنیم کودکان را به موضوع قصه گویی عادت داده و این مساله را جدی بگیریم.

اسفندیاری افزود: قصه‌گویی بخشی از فرهنگ گذشته ما در انتقال مفاهیم مختلف ارزشی، دینی، فرهنگی جامعه است که می توان از نسلی به نسل دیگر منتقل کرد.

وی یادآور شد: امروزه با توجه به گستردگی فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، قصه گویی کم رنگ شده است، لذا باید توجه کنیم که قصه گویی را به زیست خانواده‌ها بازگردانیم و از ابزار قصه برای انتقال مفاهیم گدشتگان به نسل امروز برگردانیم.

حمید رضا گوهری مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان در حاشیه اختتامیه مرحله استانی بیست و پنجمین جشنواره بین المللی قصه گویی، با اشاره به اینکه آثار ۱۴۰ نفر به بخش جشنواره بین المللی قصه گویی فرستاده شد، اظهار کرد: پس از بررسی‌های کارشناسی آثار رسیده به دبیرخانه استان، تعداد ۴۰ قصه‌گو برای رقابت در مرحله استانی دعوت شدند.

وی بخش آزاد، زبان اشاره، سردار دلها حاج قاسم سلیمانی، کودکان را از بخش های جشنواره بین المللی قصه گویی عنوان کرد و افزود: در هر بخش به سه نفر جایزه داده می شود.


مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان بیان کرد: در تلاشیم این جشنوار را در استان کردستان به ویژه در روستاها رونق ببخشیم و به دنبال قصه‌های ناب باشیم، آن پدربزرگ و مادربزرگ روستایی را که قصه‌های خوبی در دل‌شان نهفته است به جشنواره بیاوریم و قصه‌هایشان را جمع‌آوری کنیم تا بتوانیم قصه‌های جدید از آدم‌های جدید بشنویم. قصه‌گویی باید از فضای آمفی‌تئاتری بیرون بیاید و خیابانی شود، قصه‌گویی باید برود در مکان‌های تاریخی؛ در دل آن مکان‌ها می‌توان قصه‌های تاریخی گفت.

وی افزود: خیلی از آداب و رسومی که در قدیم وجود داشته و خیلی از آیین‌ها و سنت‌ها که در زندگی پدران و مادران ما بوده است اکنون دارد به فراموشی سپرده می‌شود. ما باید این‌ها را با قصه‌گویی زنده کنیم. دور هم نشستن کنار سفره دارد فراموش می‌شود، خوردن آش و غذاهای محلی و حتی لباس‌های محلی. لباس‌های محلی پوشش مناسبی داشتند و چقدر مایه افتخار بود و کسی با لباسش به کُردبودنش افتحار می‌کرد. ما باید این‌ها را داشته باشیم و جشنواره نیز باید به سمت حفظ میراث فرهنگی‌مان برود.

در پایان این جشنواره در بخش ملی(مدرن _ کلاسیک) دختران و پسران نفر چهارم کانی ساعد موچشی، نفر سوم آذین ابراهیمی، نفر دوم کانیا حیدریان، نفر اول منا رضایی را کسب کردند.

در بخش زبان اشاره سپیده فدایی نفر اول بزرگسال، در بخش با قصه لبخند بسازیم صبری رحیمی نفر اول را کسب کرد.

همچنین شایسته تقدیر مربیان نفر دوم بخش بزرگسال به فرشته محمدی و نفر اول بزرگسال فائزه امانی رسید.

در بخش زبان اشاره لیلا قربانی شایسته تقدیر شد.


در بخش ویژه سردار سلیمانی جایزه به مهیلا اسماعیلی رسید و مرتضی یوسفی در بخش شعر غزه تقدیر شد.

کد خبر 1837708

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار